Mit tud a Blaupunkt az olcsó tévés fronton? Ezt!

Kipróbáltuk az igen baráti árú, 40 hüvelykes, Full HD felbontású BN40F10122 LED LCD televíziót!

Blaupunkt és a tévék

A Blaupunkt márkanév biztos sokak fülében ismerősen cseng, hiszen az 1924-ben alapított, majd a Bosch által 1930 felvásárolt német vállalat hosszú időn keresztül a technológiai-elektronikai piac egyik betonbiztos talpakon nyugvó képviselőjének számított, amely termékeivel Magyarországra is eljutott. Azonban a gazdasági viharok még egy ilyen erős konszernt is képesek voltak megtépázni. Sok egykori riválisához hasonlóan a Blaupunktot tulajdonló Bosch-Siemens is arra kényszerült, hogy hatékonyabbá tegye a működését és korrekciót hajtson végre a vállalati struktúrában, azaz magyarul eladogattak néhány részleget a névhasználati jogokkal együtt.

Blaupunkt BN40F10122
Blaupunkt BN40F10122 [+]

Az európai televíziós divízióra is ez a sors várt, amelyet először az Aurelius AG vásárolt meg, majd annak csődje után az Universal Media Corporationhoz került 2016-ban. Ez volt az az időszak, amikor az UMC elkezdte gyűjtögetni a régi nagy brandeket, hiszen ekkortájt vásárolták fel a Sharp regionális szórakoztatóelektronikai szekcióját is. Tehát azok a Blaupunkt tévék, amelyeket az ember a boltokban lát, valójában az UMC által gyártott vagy gyártatott modellek, amelyeken csak a matrica emlékeztet az egykori dicső német múltra. Ez egyébként egyáltalán nem egyedi eset, rengeteg régi nagy névvel történt hasonló, amiről például a JVC, a Thomson vagy a Grundig is tudna mesélni.

Hirdetés

Blaupunkt BN40F1012

A Blaupunkt tévék hazai importőrétől azt az információt kaptuk, hogy a karácsonyi időszakban iszonyatosan jól ment a BN40F1012 típusjelzésű modell, amely a belépőszintű televíziók népes seregében vitézkedik. Nagyon kíváncsiak lettünk, hogy vajon mit is tudhat egy ilyen népszerű tévé, tehát milyen a kép- és hangminősége, mennyire stabil, felhasználóbarát-e a kezelése és van-e rajta okostévé, úgyhogy kértünk egyet kölcsön!

Külső

Ebben a kategóriában nem szokás trükközni a dizájnnal, hiszen ez csak plusz költséggel járna, így mindenki marad a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldásoknál. A Blaupunkt BN40F1012 is a már ezerszer látott vonalat követi: a képernyő két kis műanyag lábacskán nyugszik, amelyek a készülékház két széle alatt kaptak helyet. Az összeszerelés pofonegyszerű, elrontani nem lehet semmit, viszont e kialakítás hátránya, hogy keskenyebb asztalra, állványra, szekrényre nem lehet feltenni a tévét, mert az lelóg onnan. A vékony káva nincs egy síkban a képernyővel, és mindent összevetve azt tudnánk mondani, hogy megjelenés összességében elég átlagos. Nem figyelemfelkeltő, de azért nem is kelt gagyi hatást.


[+]

A szabványos VESA konzolok segítségével falra is akasztható televízión a ki- és bemenetek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet. Egészen pontosan két darab HDMI 1.4, valamint egy-egy USB 2.0, kompozit, 3,5 mm-es analóg és koaxiális digitális audió csatlakozó kapott rajta helyet, és a fizetős digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik róla.

[+]

Főbb paraméterek
Blaupunkt BN40F1012
Panel VA LED LCD
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 40 hüvelyk (102 cm)
Maximális felbontás Full HD (1920x1080)
Input lag 24,3 ms
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Alap, Dinamikus, Eco, Mérsékelt, Felhasználó
Hangbeállítások Alap, Felhasználó, Mozi, Sport, Zene
Hangrendszer 2 x 8 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 2 db HDMI 1.4, 3,5 mm-es analóg audió, USB 2.0, koaxiális digitális audió, D-Sub, komponens, CI+ slot
Extrák Rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 59 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret Talppal: 90,4 x 57,3 x 17,8
Talp nélkül: 90,4 x 51,9 x 7 cm
Tömeg Talppal: 5,8 kg
Gyártó honlapja www.umc-poland.com
Termék honlapja Blaupunkt BN40F1012
Fogyasztói ár 62 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés