Hirdetés

NZXT Manta – a Mini-ITX-es óriástojás

Különleges, kerekded formával és miditorony mérettel jön az NZXT kis alaplapokhoz és vízhűtéshez igazított háza.

Hirdetés

Külső

Manapság óriási divatja van a kisméretű, Mini-ITX alaplapoknak, melyekből kiindulva nem csak egyszerű, takarékos gépek, hanem komoly izomkolosszusok is összehozhatóak. Aki próbálkozott már hasonló megépítésével, biztosan szembesült vele, hogy a kicsire szabott, legfeljebb 10-12 literes, de gyakran jóval szűkebb beltérben komoly kihívás elrendezni a nagy teljesítményű hardvert. Hiszen az alaplap ugyan kicsi, de a grafikus kártya, processzorhűtő és főleg a táp ugyanakkora, mint amekkorát a nagyobb házakba tennénk. Sokan az első, szenvedősebb Mini-ITX építés után visszatérnek inkább a nagyobb mozgásteret biztosító microATX-hez.

Úgy tűnik, hogy erre a jelenségre felfigyeltek a házgyártók is, mert az utóbbi időben egyre több olyan Mini-ITX-es ház jelenik meg, ami külső méreteivel a microATX-es mini és miditornok közé is beillene. Mai tesztalanyunk, az NZXT Manta is ilyen: 426 mm-es magassága, 450 mm-es mélysége és 245 mm-es szélessége láttán simán elmenne miditoronynak, és 7,2 kilogrammos súlya is ebbe a kategóriába sorolja. Külsőre viszont a szokásos házaknál kisebbnek tűnik, ugyanis szépen lekerekítették, ezzel nagyon egyedi megjelenést adva neki. Tovább erősíti a tojás érzetet, hogy elejét semmiféle meghajtóhely sem töri meg, tetején az oldalra tolt csatlakozópanel (két USB 3.0, hang ki- és bemenet) és a süllyesztett bekapcsológomb sem hivalkodó.

Nálunk a fehér változat járt, aminek fekete a belső váza és a fém burkolati elemeket összekötő részei, ez még jobban kihangsúlyozza szokatlan vonalait. Létezik belőle vörös-fekete és teljesen fekete verzió is. Mind a három változat oldalablakos, a teljesen fekete ablak nélkül is kapható. Felmerül a kérdés, hogy hogyan szellőzik az NZXT Manta? Az oldalfalak első és felső pereménél, a vaskosabb illesztésben néhány centiméter széles, fémráccsal takart szellőzőnyílás rejtőzik.

A többi részénél hagyományosabb kialakítású a Manta hátsó panelje. Innen nézve jól látható a Mini-ITX-es alaplap, két teljes magasságú bővítőkártyahely és alattuk az ATX-es táp hagyományos elrendezése. A 245 mm-es szélességnek köszönhetően az alaplap csatlakozópaneljénél 120 mm-es ventilátor fért el, ennek magassága állítható, viszont csak három sarkára lehet csavart tenni. Szokatlan a ház alsó része, hol két vaskos fémláb nyújtózkodik, jó magasra emelve a táp szellőzőnyílását, amiből természetesen nem hiányozhat a porszűrő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés