Hirdetés

In Win 904 Plus – egy meseszép ház

Külső

Hogyan tudja mapaság egy gyártó felhívni magára a figyelmet egy olyan zsúfolt piacon, mint amilyen a számítógépes házaké? Legjobban talán úgy, ahogyan az In Win teszi az utóbbi években: készít néhány lélegzetelállító csúcsmodellt. Néhányan biztosan emlékeznek a 2012-es, teljesen nyitott X-Frame-re, vagy a 2013-as, félig nyitott H-Frame családra, de az tuti, hogy a PC-s házak világát valamennyire is követők fejében ott a csővázas D-Frame vagy az az S-Frame, amit mi profi modnak hittünk, amikor először találkoztunk vele élőben. A figyelemfelkeltés után pedig jöhet a következő lépés – ezeken a zsiráfokon túl, amelyek szépek, érdekesek, de otthonra azért soknak tartjuk őket, mit kínál a márka?

Például a nemes egyszerűséggel csak 904-nek nevezett modellt, aminek most finoman továbbfejlesztett, 904 Plus változatában fogunk gyönyörködni egy kicsit – mert lesz miben. A szokásos álló helyett fekvő formátumú csomagolásból egy csodálatosan szép, letisztult ház ugrott elő, amit inkább gondolna az ember minimalista dísztárgynak, semmint számítógépháznak.

Hirdetés

Az eleje, teteje, hátulja és alja egyetlen masszív, négy milliméter vastag, szálcsiszolt alumíniumlemezből készült, amit oldalról nem holmi plexivel, hanem edzett üveggel takartak be. Érdekes dizájn- és egyben funkcionális elem az a „semmi”, amit az első alsó sarokba építettek be. Ezen a tájon található néhány csatlakozó, az In Win vörös hátteres logója, és még egy trükk, amiről majd később rántjuk le a leplet.

Szépen eljátszottak a házak rendszerint legkevésbé tetszetős részével, a hátsó felével is. A szokásos ventilátorrácsot, csatlakozópanelt és a bővítőkártyák hátsó lemezét egy elegáns, természetesen alumíniumból készített panellel fedték le, amin egyetlen nagyobb nyílásba összpontosítható az összes kifelé haladó kábel. Pontosabban nem az összes, ugyanis alul a tápnak külön nyílása van. A figyelmesebbek valószínűleg kiszúrták a csavarnyílások elhelyezéséből, hogy csak fölfelé néző ventilátorral lehet beépíteni az áramforrást, ami alsó tápos megoldásnál elég fura.

Nagyon elegáns a hátsó panel rögzítése is. Természetesen kézzel oldható csavarok tartják, de ezeket olyan ügyesen alakították ki, hogy kitekerés után a panelon maradnak egy rugós mechanizmus segítségével, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy félrerakjuk, majd jól elveszítjük őket. Ezzel csak a vaskos, edzett üveg oldallapoknál kell számolni, melyeket szintén négy-négy csavar tart a helyén, gumival kipárnázott pöckökön. Ennek a rögzítési módnak köszönhetően nincs csúnya pereme a háznak, leszedett oldallapokkal is befejezett egésznek tűnik.

Termék megnevezése In Win 904 Plus
Elérhető színek fekete, ezüstszürke
Mérete (ma x mé x sz) 490 x 490 x 192 mm
Anyaga alumíniumváz edzett üveg oldallapokkal
Beszerelhető alaplapok ATX, microATX
5,25"-os helyek száma 1 db
3,5"-os helyek száma 3 db belső
2,5"-os helyek száma 2 db belső
Bővítőkártyák száma 7 db
Hűtés elöl 140 mm-es ventilátorhely,
hátul 92 mm-es ventilátorhely
Előlapi csatlakozók 4 db USB 3.0, 2 db hangszóró, mikrofon
Beszerelhető processzorhűtő 145 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya 360 mm hosszú
Beszerelhető táp szabványos ATX, alulra legfeljebb 268 mm hosszú
Extrák porszűrő alul, edzett üveg oldallapok, hot-swap merevlemezhelyek
Gyártó honlapja www.inwin-style.com
Termék honlapja 904 Plus
Fogyasztói ára 75 000 forint
Garancia 2 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés