Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Netgear Arlo Pro – megjött a hangja

Kíváncsiak voltunk, mi mindenben képes többet nyújtani az új Arlo a korábban tesztelt elődmodellhez képest.

Hirdetés

Kezelőfelület, funkciók, értékelés

Túl sok újdonságot nem tartogat az Arlo Pro, néhány dolgot azonban ki tudunk emelni, amiért megérheti kifizetni az újabb generáció felárát.

Mint már említettük, a Base Station és a kamera is rendelkezik beépített hangszóróval, ennek segítségével távolról kommunikálhatunk az élő közvetítés szereplőivel. Ez jól jöhet abban az esetben, ha egy esetleges behatolóra szeretnénk ráijeszteni, vagy például a gyerekre kell rászólni, hogy ne nyúljon a konnektorba. A hangszóró minősége nyilván nem alkalmas zenehallgatásra, de az emberi beszéd viszonylag tisztán hallható. Ezen felül riasztóként is funkcionálhat a Arlo, ez működhet automatikusan mozgás vagy hang érzékelésekor, de az élő adást követve bármikor megnyomhatjuk az „Alarm” gombot, ilyenkor a kamera és a Base Station is elkezd hangosan szirénázni, amit az alkalmazásból, illetve a központi egység tetején lévő gombbal lehet leállítani.

Bár a gyártó termékoldalán kiemelik a Pro 110°-os látószögét, kicsit utánajárva kiderül, hogy a sima Arlo is ugyanezt az értéket tudja felmutatni. A kamera képminőség szempontjából megegyezik az elődmodellel, a felbontás és a színhelyesség továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után, a célnak azonban nappali és éjszakai fényviszonyok között is megfelel, emberek és cselekvések azonosítására tökéletesen megfelel.

A kamera alapvetően mozgás vagy hanghatás érzékelésekor kezd rögzíteni, ilyenkor a párosított okostelefonra is kapunk egy értesítést arról, hogy valamilyen esemény történt. De bármikor ránézhetünk az élő közvetítésre is, amit manuálisan rögzíthetünk, pillanatképet készíthetünk, illetve elküldhetjük a hangunkat is, ami a kamera beépített hangszórójából fog megszólalni. Lehetőségünk van belenagyítani is a felvételbe, de ez az apró szenzor miatt csak nagyon indokolt esetben ajánlott, az eredmény kismértékű nagyítás esetén is pixeles lesz. A webes felületen és a mobil alkalmazásban egyaránt megadhatunk időintervallumokat azzal kapcsolatban, hogy mikor legyen aktív a kamera, ez hasznos lehet abban az esetben, ha például csak nyaralás vagy munka közben szeretnénk megfigyelni a házat.

Felvételek tárolása

A keletkező kép- és videóanyagokat az előddel ellentétben már USB meghajtóra is rögzíthetjük, de választhatjuk a gyártó saját felhőjét is. Regisztrációnál három tárhelycsomag közül tudunk választani, ezek a felvételek tárolási idejében és a csatlakoztatható kamerák számában térnek el egymástól. Sokaknak elég lehet a Basic csomag, ezt választva hét napig ingyenesen őrzi meg felvételeinket a Netgear és legfeljebb öt kamerát tudunk egyszerre kezelni. Akinek ez nem lenne elég, választhat a Premier és az Elite megnevezésű lehetőségből, ezek 30 és 60 napos visszanézhetőséget kínálnak, csatlakoztatható kamerából pedig 10 és 15 darab a maximálisan megengedett. A Premier csomag havi díja 9,99 dollár, míg az Elite csomagért 14,99 dollárt kell kifizetni havonta. Mindkét fizetős verzió esetén kapunk extra szolgáltatásokat is, többek között egy mesterséges intelligenciát, ami képes felismerni, hogy egy ember okozta a riasztást, vagy csak a fák lombjait fújja a szél, de akár zónákat is megadhatunk a kameraképeken, ilyenkor a kijelölt területen kívül eső aktivitást nem veszi figyelembe a rendszer.

Értékelés

Az Arlo Pro hasznos újításokat hozott be a termékcsaládba, a saját meghajtóra mentés lehetősége mindenképp jó opció lehet azok számára, akik nem szeretnék az interneten tárolni a felvételeiket, a cserélhető akkumulátor pedig mondhatni alapelvárás így a 2010-es évek vége felé közeledve. A kétkamerás verzió 180 000 forint körüli ára első pillantásra húzósnak tűnhet, az egy kamerát tartalmazó csomagért 110 000 forintot kell a kasszánál hagynunk, meglévő Base Station mellé vásárolva pedig az Arlo Pro 90 000 forintért vihető haza. Más gyártó IP kamerái jóval olcsóbban beszerezhetők, a gyors üzembe helyezés és egyszerű kezelés azonban véleményünk szerint sokaknak megérheti a felárat, ezért nekünk tetszett.


Netgear Arlo Pro kamerarendszer

SidCorky

A Netgear Arlo Pro kamerarendszert a Netgear bocsátotta rendelkezésünkre.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.