Hirdetés

Okos, de nem tökéletes otthoni kamera, extra funkciókkal

Kipróbáltuk és videós bemutatót is készítettünk a Mio VixCam C10 IP kameráról.

Mio VixCam C10

A Mio otthoni IoT eszközeit tömörítő SmartHome családjának talán legkomolyabb tagja a VixCam C10, sokoldalú otthoni kamera. A készülékkel kapcsolatban a gyártó csupa szépet és jót ígért, azt néztük meg, hogy a valóságban mi igaz a remek képminőségből, a kényelmes használatból és az extra funkciókból. Készítettünk egy videós bemutatót is a cikk mellé, ami itt látható alant.

Üzembe helyezés: Pillanatok alatt párosítható a kamera a telefonhoz a talpán található QR kód beolvasásával, ezt követően az app segítségével Wi-Fin keresztül (802.11b/g/n) a hálózatra kell csatlakoztatni, és máris működésre kész az eszköz. A gyártótól kapott információk értelmében egy alkalmazás maximum 4 kamera kezelésére képes egyszerre.

Hirdetés

Dizájn: A kamera 7 x 7 centiméteres, mágneses talpon nyugszik, magassága 11 centiméter, tehát alapvetően egy teljesen kompakt, kevés helyet foglaló eszközről van szó, ami ráadásul egész jól néz ki, bár ez egy ilyen termék esetében gyakorlatilag az utolsó szempont a fontossági sorrendben.

Mio VixCam C10
Mio VixCam C10 [+]

Energiaellátás: Csak a hálózati áramforráshoz csatlakoztatva hasznánlató, ami egyáltalán nem ad akkora szabadságot, mint az akkumulátoros megoldás. Egyrészt a tekergőző vezeték sem túl szép, másrészt pedig emiatt nem tehetjük oda, ahova akarjuk.

Kültéri használat: Felejtős. Nem bírja se a vizet, se a port, így csak a beltéri üzemeltetés jöhet szóba.

Kezelés: Csak mobilos alkalmazással képes együttműködni, tehát aki a számítógépén szeretné nézegetni a kamera által közvetített képet, annak más megoldás után kell néznie. A magyar nyelven is kommunikáló applikáció ugyan nem túl szép, de egész jól használható. Az egyes beállítások, paraméterek, a már rögzített anyagok gyorsan elérhetőek, a struktúra világos és logikus. Ez egyébként ugyanaz az alkalmazás, amivel az összes többi Mio Smart termék vezérelhető, és egyszerre akár több csatlakoztatott VixCam C10 kezelésére is képes; egyszerre négyen használhatják és irányíthatják ugyanazt a kamerát.

Mio Smart Home alkalmazás Mio Smart Home alkalmazás
Mio Smart Home alkalmazás [+]

A kamera mágneses tappanccsal stabilan rögzíthető fém felületre, emellett a dobozában megtalálható tiplik és konzol segítségével máshova is viszonylag egyszerűen felszerelhető. A képe 180 fokkal elfordítható, azaz fejjel lefelé lógatva is lehet használni. A talphoz gömbcsukló segítségével csatlakozik, aminek köszönhetően viszonylag szabadon állítóható a pozíciója.

Videók rögzítése: Adattárolásra szolgáló belső memóriával nem rendelkezik, viszont elhelyeztek rajta egy microSD olvasót, így tehát a videók, képek egyszerűen rögzíthetőek memóriakártyára, továbbá a felvételek tárolhatóak a felhőalapú, Mio Personal Cloud Gateway S10 nevű eszköz segítségével, amely értelemszerűen a világ bármely más pontján helyet kaphat, és a neten keresztül kerülnek a rá csatlakoztatott adattárolóra az álló- vagy mozgóképek. Ennek megvan az az előnye, hogy ha a kamerának valami baja lesz vagy esetleg magával viszi a betörő, a felvett anyagok továbbra is megmaradnak és megnézhetőek, így akár az is beazonosítható, ki volt a tolvaj.

Mio VixCam C10 & Mio Personal Gateway S10
Mio VixCam C10 & Mio Personal Cloud Gateway S10 [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés