Hirdetés

Reolink Argus Pro: ígéretes IP kamera, ígéretes áron

Ezúttal a Reolink legolcsóbb biztonsági kameráját fektettük a térdeinkre, és kellemesen csalódtunk benne.

Hirdetés

Kicsomagolás, külső, Solar Panel

A 2009-ben alapított, hongkongi székhelyű Reolink termékpalettájának nagy részét a biztonsági kamerák képezik, ezek között az Argus sorozat lehet érdekes az otthoni felhasználók számára. Ezek a vezeték nélküli kamerák igyekeznek nélkülözni minden vezetéket, akkumulátoruknak köszönhetően több hónapos üzemidőt ígérnek, 4G vagy Wi-Fi moduljaik segítségével pedig a hálózati kapcsolathoz sem lesz szükség kábelekre. Tesztünk alanya, a Reolink Argus Pro a két vezeték nélküli technológia közül utóbbit alkalmazza, a kivehető akkumulátoron felül pedig az opcionálisan megvásárolható napelem gondoskodik arról, hogy beüzemelés után hozzá se kelljen nyúlnunk az eszközhöz.


[+]

Tartozékok, külső

Az Argus Pro fekete kartondoboz csomagolást kapott, melyen a kamera fotóján kívül néhány funkció is kiemelésre került. A kicsomagolás után a fekete borítékban elhelyezett papírköteg alatt rögtön a kamerát találjuk, az azt tartó műanyag elem kiemelésével pedig szembetaláljuk magukat a tartozékokkal. Kapunk egy szilikon védőburkolatot, ami csak a külső behatások ellen véd, esőben enélkül is használhatjuk – az IP65 minősítés értelmében teljes mértékben ellenáll a pornak és a kis nyomású vízsugárnak. A dobozban találunk még egy állványt, mely a kamera alján található csavarmenetbe tekerhető, a falra rögzítést pedig az állvány alján elhelyezett furatokkal oldhatjuk meg.

Az Argus Pro rögzítési lehetőségei Az Argus Pro rögzítési lehetőségei
Az Argus Pro rögzítési lehetőségei [+]

Aki nem szeretné vagy nem tudja a falra szerelni az állványt, annak jól jöhet a mellékelt szövetpánt, amit a talp alsó részén tudunk átfűzni, így akár egy fa törzsére vagy egy oszlopra is felerősíthetjük új házőrzőnket. A doboz mélyére ásva megtaláljuk még az akkumulátort és az annak töltésére szolgáló fehér micro USB kábelt, a rögzítéshez szükséges csavarokat, valamint egy matricát, mellyel felhívhatjuk a figyelmet a terület kamerával történő megfigyelésére.


[+]

A csomag legérdekesebb tagja persze maga a kamera: a fehér színű, fényes fekete felülettel feldobott eszköz leginkább egy tojás és egy bab szerelemgyerekéhez hasonlítható, a „szilikonruhát” ráhúzva pedig egy kis napellenzőt is kap az optika fölé. Ez a fekete terület ad otthont a kék és piros színben világítani képes – vagy akár teljesen kikapcsolható – visszajelző LED-nek, a gyengébb fényviszonyok melletti rögzítést elősegítő infravörös lámpáknak, valamint a méretes mozgásérzékelő szenzornak, közvetlenül alattuk pedig egy hangszóró található. Az akkumulátort az eszköz tetején elhelyezett kioldógomb benyomásával tudjuk kicsúsztatni, a töltés pedig a hátoldali, gumidugóval lezárt micro USB csatlakozón keresztül történik.


[+]

A kamera – szemből nézve – jobb oldalán egy szilikonfület találunk, amit kihajtva hozzáférünk a microSD memóriakártya-foglalathoz, valamint a gyári visszaállítás kapcsolóját rejtő apró lyukhoz.

Főbb paraméterek
Reolink Argus Pro
Doboz tartalma Argus Pro kamera, akkumulátor, falikonzol, szövetszíj, szilikon védőburkolat, micro USB kábel, csavarok, üzembe helyezési útmutató, matrica
Felbontás 1080p, 15 fps
Kamera látószöge 130 fok
Extrák Éjszakai mód, mozgásérzékelés, hangérzékelés, sziréna, távoli vezérlés, videók elérése a felhőből, nagyítás, vezeték nélküli használat, opcionálisan megvásárolható napelem
Akkumulátor kapacitása 5200 mAh
Vízállóság IP65
Üzemi hőmérséklet-tartomány -10 °C-tól +55 °C-ig
IFTTT szabvány Nem támogatott
Wi-Fi szabvány 2,4 GHz, 802.11n
Támogatott operációs rendszerek Android, iOS, macOS, Windows
Kamera mérete 96 x 58 x 59 cm
Kamera súlya 230 gramm
Termék honlapja Reolink Argus Pro
Ár 99 dollár (kb. 28 000 Ft)

Napelem

Aki nem szeretné bizonyos időközönként töltögetni a kamera akkumulátorát, vagy nehezen hozzáférhető helyre helyezte azt el, esetleg csak alkalomadtán szeretne ránézni a nyaralóra, az 30 dollárért (nagyjából 8500 forintért) megvásárolhatja a fantáziadúsan Solar Panel névre keresztelt napelemet. Ehhez szintén kapunk egy menetes állványt, melynek segítségével akár a kamera mellé is felszerelhetjük a falra.

Reolink Solar Panel Reolink Solar Panel
Reolink Solar Panel [+]

A fekete színű, 20 x 13 centiméteres eszközt egy 4,5 méter hosszú, micro USB csatlakozóban végződő kábellel köthetjük össze az Argus Pro (az Argus 2 és Reolink 2 szintén támogatott) kamerával. A napelemet és a csatlakozót is vízálló burkolattal látták el, így nem kell külön figyelnünk arra, hogy fedett helyet találjunk a rendszernek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés