Négyesfogat Coffee Lake-hez: Z370-es alaplapok tesztje

Ezúttal a 60 000 forintos kategóriában vizsgáltuk meg, hogy mit kínálnak a gyártók.

ASRock Fatal1ty Z370 Gaming ITX/ac

Az ASRock méretben kisebb Fatal1ty alaplapja a hűtés tekintetében is szerényebb megoldás, de ettől még stabilan teszi majd a dolgát, ahogy a tesztben is látható lesz. Ráadásul az x16-os PCI Express csatoló rendelkezik merevítéssel.

Az ASRock Fatal1ity Z370 Gaming ITX/ac szemből és hátulról Az ASRock Fatal1ity Z370 Gaming ITX/ac szemből és hátulról
Az ASRock Fatal1ty Z370 Gaming ITX/ac szemből és hátulról [+]

A Realtek ALC1220-ra alapozó hangrendszer pusztán a méretbeli korlátok miatt nem tekinthető olyan kidolgozottnak, mint az előbbi három alaplapon, de a Creative Sound Blaster Cinema3 szoftver azért elérhető lesz. Sokkal rosszabb hangzásvilágra egyébként nem feltétlenül érdemes számítani, ahhoz ugyanis, hogy a nagyobb alaplapokon található megoldás kihasználható legyen, megfelelő hangeszközökre is szükség van.

Az RGB LED-ek ezúttal hiányoznak, de kárpótlásul a PCI Express foglalathoz közel található három darab vörösen világító LED.


[+]

A dobozban az alaplap, kézikönyv, valamint a meghajtókat és egyéb szoftvereket biztosító DVD hármast az I/O Shield névre keresztelt hátlapi takarólemez egészíti ki, ami mellett két darab SATA kábel, egy M.2 SSD-k rögzítésére való csavar, illetve két Wi-Fi antenna található, ami az integrált Wi-Fi modulhoz kapcsolható.

[+]

Az UEFI BIOS lényegében megegyezik a nagyobbik Fatal1ty alaplapnál látottakkal, így ugyanaz mondható el róla.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés