Hirdetés

Négyesfogat Coffee Lake-hez: Z370-es alaplapok tesztje

Ezúttal a 60 000 forintos kategóriában vizsgáltuk meg, hogy mit kínálnak a gyártók.

Hirdetés

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

Az MSI fekete NYÁK-ra épülő alaplapja a Gaming Pro Carbon szériát erősíti, vagyis ez is egy elsődlegesen játékosoknak szánt megoldás.


[+]

A processzor számára kialakított tápáramkört méretesebb passzív borda hűti, ahogy a Z370-es vezérlőhídon is van egy kisebb hűtés, ráadásul egy fémlap a felső M.2-es aljzatba kerülő, nagyobb teljesítményű SSD-ket is megfelelő hőmérsékleten tudja tartani. A három x16-os PCI Express bővítőhelyből ezúttal is csak kettő tartalmaz merevítést, illetve csak a legfelsőben van tényleg 16 sáv beépítve. Most is elmondható, hogy ha mindhármat igénybe veszi a felhasználó, akkor a két felső nyolc, míg a vezérlőhídhoz kötött legalsó négy csatornát kínál.

A lap processzorfoglalatának a környéke
A lap processzorfoglalatának a környéke [+]

Az alaplapra RGB LED-ek is jutottak bőven, ezek megtalálhatók az I/O panelt eltakaró borításon, a vezérlőhidat hűtő bordán, illetve az alaplap oldalán is, közel a memóriafoglalatokhoz. Az MSI a saját Mystic Light nevű konstrukcióját vetette be, így a különféle effektek sem hiányoznak, ráadásul az ASUS-hoz hasonlóan itt is hozzáköthető a fényár a processzor hőmérsékletéhez.


[+]


[+]

Alul fellelhető az AUDIO BOOST 4 hangrészleg, ami a Realtek ALC1220-ra épít, és az MSI bevallása szerint valódi Hi-Fi minőség elállítására képes.


[+]

A csomag része az alaplap, a kézikönyv, a meghajtókat és egyéb szoftvereket biztosító DVD, továbbá található még itt hátlapi kivezetésekhez igazított I/O Shield, kétutas SLI HB híd, két darab SATA kábel (külön SATA matricákkal), 80 cm-es hosszabbítókábel az RGB-szalagokhoz, egy külön 50 cm-es hosszabbító a Corsair RGB eszközeihez, valamint egy 80 cm-es RGB elosztókábel. Szintén a doboz tartalma az x1-es PCI Express csatolóba helyezhető Wi-Fi bővítőkártya, és ennek összes kiegészítője.


[+]

Az UEFI BIOS roppant jól kialakított és véglegekig leegyszerűsített. Talán a tesztelt alaplapok közül a legjobban átlátható, a kézikönyv forgatásával pedig szinte minden kérdésre választ lehet találni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés