Hirdetés

Négy csúcs FM2+ alaplap Kaveri alá

Hirdetés

Értékelés

Tesztünk végéhez érkezve megpróbáljuk röviden összefoglalni, majd értékelni a látottakat.

Felszereltségét tekintve az ASRock megoldására nem lehet panasz, talán már csak egy mPCIe/mSATA slot hiányzik a repertoárból. Ahogy említettük, a feszültség beállításával volt egy kisebb problémánk, de ez várhatóan egy újabb BIOS verzióval megváltozik. Összességében nekünk valami még mindig hiányzik, ugyanis továbbra sem érezzük kifogástalanul jól összerakottnak és kifinomultnak a koncepciót, tehát még lehetne hova fejlődni. Ettől ugyan még egyáltalán nem rossz alaplap az FM2A88X Extreme6+, különösen árához képest, ugyanis az ASRock FM2+ foglalatos üdvöskéje már 25 000 forintért is megvásárolható, amivel nagyon jó ár/érték arányról tesz tanúbizonyságot. Mindezek tükrében mi bátran ajánljuk az ASRock FM2A88X Extreme6+-t.

Az ASUS alaplapja felépítését illetően hozza a megszokottat, számottevő változást a színeket leszámítva nem tapasztaltunk az elődhöz képest. Ebből kifolyólag továbbra is kissé hiányoljuk például az integrált bekapcsoló és reset gombokat, és a két hátlapi eSATA portnak sem látjuk túl nagy létjogosultságát. Teljesítmény szempontjából az ASUS verhetetlennek bizonyult, így akinek minden másodperc vagy pont számít, annak az A88X-PRO lehet a megfelelő választás. Utóbbinak persze meg is kérik az árát, hisz az ASUS 33 000 forint körüli összegért vesztegeti csúcs FM2+ foglalatos alaplapját, de pozitívumai így is a tetszett kategóriába sorolják be az A88X-PRO-t.

A Gigabyte megoldása nem tekinthető minden szempontból kiemelkedőnek, hisz ahogy már említettük, nem a tesztelt modell áll a kínálat csúcsán, már ami a gyártó teljes FM2+-os palettáját illeti. Az integrált AMP-UP rendszer egy jópofa megoldás, bár akinek nagyon számít a hangminőség, az valószínűleg úgyis hangkártyát vagy külső DAC-ot vásárol majd, ahol a DAC-UP porttal utóbbiakra is gondolt a Gigabyte. Mindezért cserébe egy egész barátságos összeget kérnek, ugyanis a G1.Sniper A88X már 26 000 forintért hazavihető, amivel nálunk ez a modell is az ajánlott termékek sorát gyarapítja.

Az MSI alaplapjánál hasonló érzésünk volt, mint az ASUS esetében, ergo felépítését tekintve nem mutat különösebb újdonságot a GAMING sorozat korábban már látott tagjaihoz képest. Természetesen ez alapvetően nem hordoz magában negatívumot, bár a feszültségmérő pontok kialakítása nem nyerte el tetszésünket, ráadásul ezt korábban már sikerült okosabban is megoldaniuk. Ez persze apróság, ettől még bőven lehetne jó vétel az A88X-G45 GAMING, de ezt sajnos megtorpedózza 35 000 forint körüli ára. Így is az MSI alaplapja is a tetszett kalapba került.

ASRock FM2A88X Extreme6+ alaplap
Gigabyte G1.Sniper A88X alaplap
ASUS A88X-PRO alaplap
MSI A88X-G45 GAMING alaplap

Oliverda

A tesztben szereplő alaplapokat az egyes gyártók képviseleteitől kaptuk kölcsön.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés