Hirdetés

A4 Tech egerek és billentyűzetek

Hirdetés

GLaser X6-80D

Az A4 Tech egerei és billentyűzetei meghatározó szerepet töltenek be a hazai piacon. Elsősorban azokat célozzák meg, akik nem tudnak vagy nem akarnak vagyonokat költeni beviteli eszközökre. Az alacsony ár nem feltétlenül jelenti azt, hogy az igényeket is csökkenteni kell, az utóbbi időben az A4 Tech rendhagyó és egyre jobb termékeket is prezentált. A billentyűzeteknél az egyedi „A-shape” elrendezést, az egereknél az elem nélküli csodát vagy az X7-eseket érdemes megemlíteni. Ma két, speciális felhasználói réteget megszólító desktoppal (egér-billentyűzet szettel) és egy újfajta lézeres egérrel ismerkedünk meg.

A hagyományos optikás és lézeres érzékelők vegyítésével született meg az A4 Tech GLaser Dual Focus Technology. Annyiban jobb a normál lézernél, hogy tükrös, de akár átlátszó, üveg felületen is működik. Az A4 Tech szerint fénye nem ártalmas az emberi szemre. A GLaser egerek az X6 gyűjtőnevet kapták, mi az X6-80D jelzésűt próbáltuk ki. Az egérhez csak egy PS/2-USB átalakító, valamint egy telepítőlemez járt.

Az X6-80D formája szinte megegyezik a nagyszerű Logitech MX500-zal – kényelmesen nagy darab. Két fő gombját a felső műanyaglemezből szabták ki. Az ezüst fedél tetején egy A4 Tech címke virít. A görgő mögötti (fölötti) kis gombbal nem a szenzor felbontását lehet állítani, hanem egy gyorsmenüt hoz elő. A keréknek egyetlen baja van, oldalra nem dönthető. Elé két kis gombot telepítettek, ezek miatt a szokásosnál picivel hátrább került. A hüvelykujjnál, az érdesített bemélyedés fölött van még két gomb. Az USB csatlakozóban végződő vezeték a szokásosnál valamivel vékonyabb, de a játékra szánt X7-es zsinórjánál vastagabb.

A túloldalon nincs bemélyedés, és gombok sem, csak egy tetszetős GLaser felirat.

Szemből látszik, hogy az X6-80D nem tökéletesen szimmetrikus, a hossztengelye mentén egy kicsit oldalra billen. Jó pont, hogy a vezeték egér felőli végén masszív törésgátló van.

Alulról szemlélve meglehetősen puritán a glézeres egér. Sarkaiban négy pici teflontalp van, ezek lehetnének nagyobbak is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés