CES: Játékos billentyűzet Microsoft-Razer kooperációban

Hirdetés

Úgy tűnik, a Habu kapcsán létrejött együttműködés a Microsoft és a Razer között gyümölcsözőnek bizonyult, az egér után ugyanis érkezik a két vállalat újabb, ugyancsak játékosoknak szánt terméke a Reclusa nevet viselő billentyűzet. A szabványos elrendezésű billentyűsorok mellett kétoldalt három-három, a klaviatúra peremén pedig további két-két programozható gomb kapott helyet, szintén mindkét oldalra jutott a 360 fokban körbetekerhető kezelőelemekből is. A sötétben való használatot kék színű LED-es háttérvilágítás könnyíti meg, a kis reakcióidőkért a Hyperesponse technológia felel.

A programozható gombokhoz természetesen összetett makrók is hozzárendelhetők, melyeket a billentyűzetkiosztással együtt alkalmazások, játékok szerint profilokba lehet szervezni, és ezen profilok között menet közben (egy játék betöltésekor akár automatikusan) is lehet váltani. A kényelmes használat érdekében a Reclusa lecsatolható csuklótámaszt kapott. Az USB kábel és csatlakozó számára alul külön rejtekhelyet alakítottak ki. A klaviatúra várhatóan márciusban kerül piacra, ára 70 euró körül alakul.

Azóta történt

  • Játékos billentyűzetek

    Két, kimondottan játékra tervezett billentyűzetet, a Steelkeys 6G-t és a Razer Tarantulát teszteltük.

  • Február eleji hardveregyveleg

    Ezen a héten főként egér–billentyűzet kombinációkkal és Dell notebookokkal foglalkozunk, de más érdekességeket is bemutatunk.

  • Logitech G25, kormányok fejedelme

    Bőrbevonatú kormány, külön konzolra költöztetett H-váltó, három fémpedál, dupla erővisszacsatolás – száguldásra fel!

  • Logitech billentyűzetek játékhoz

    A beviteli eszközeiről méltán híres gyártó kijelzős G15 billentyűzetét és annak egyszerűsített, G11 jelű változatát teszteltük.

Előzmények

Hirdetés