Hirdetés

LG 32UN880: munkamonitor igen különleges talppal

Kipróbáltuk az LG 4K felbontású, HDR támogatású, rugalmasan pozicionálható megjelenítőjét.

LG 32UN880

A monitor iparág megkerülhetetlen szereplőjének számító LG 2020-ban is szorgalmasan jelentkezett új termékekkel, köztük a különlegesebb darabokkal is. Ebbe a csoportba tartozik a 32UN880 monitor, aminek specialitása az Ergo névre hallgató, rugalmasan állítható állvány.

LG 32UN880
LG 32UN880 [+]

Amellett, hogy megvizsgáltuk, hogy ez a talpmegoldás életképes-e, természetesen megvizsgáltuk a képminőséget, így például a színpontosságot vagy a homogenitást, valamint vetettünk néhány pillantást a kezelésre és az extra szolgáltatásokra is.

Dizájn

Maga a képernyő  hagyományos, lapos, sík kialakítású, amelynél a vékony káva egy síkban van a kijelzővel, és ezáltal kikapcsolt állapotban láthatatlan. A készülékház alsó részének közepén található egy kezelőpanel, a ki- és bemenetek pedig a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet. Található itt két HDMI 2.0, két USB 3.0, illetve egy-egy USB Type-C Thunderbolt, DisplayPort 1.4 csatlakozó és 3,5 mm-es analóg hangkimenet.

[+]

A készülék szabványos VESA konzol révén falra is akasztható, illetve pivot módban is használható. Eddig meglehetősen átlagos terméknek tűnik, viszont az állványa különleges. A cél az volt, hogy a megszokottnál rugalmasabban állítható, akár közelítést vagy távolítást is lehetővé tévő kiegészítőt hozzanak létre, annak érdekében, hogy a képernyőt tényleg a lehető legtökéletesebb pozícióba lehessen állítani.

[+]

Hagyományos értelemben vett talpa nincs is, ehelyett az asztal lapjához kell csavarozni, ami a megszokott talpas megoldásnál jóval nagyobb stabilitást biztosít. Ezen nyugszik egy 46 centiméter magas, elforgatható nyak, hátuljában egy praktikus, elrejthető kábelcsatornával. A nyak része egy 11 centiméter hosszú, 13 centiméteres tartományban fel-le mozgatható nyúlvány, amihez csatlakozik egy elforgatható, 15 centiméteres modul. Utóbbi egy gömbcsuklós egységben végződik, erre lehet rápattintani magát a kijelzőt.

[+]

Mindennek eredményeként a képernyő magassága 13 centiméteres tartományban állítható, fölfelé és lefelé 25-25 fokban dönthető, 18 cm-es tartományban mozgatható előre-hátra, jobbra is és balra is 280 fokban elfordítható és a képernyő 90 fokkal elforgatható, vagyis függőlegesbe állítható. Ennek a bonyolult, több komponensből álló kialakításnak tényleg van értelme, a megszokottnál egyértelműen jobban pozicionálható így a kijelző. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy a megvalósítás is jó, jól használható, mert stabil, alig van holtjátéka, a beállított pozíciót pedig stabilan megtartja. Maga az állítgatás pofonegyszerű, egyáltalán nem igényel komolyabb erőkifejtést, és elrontani sem lehet semmit.

Ha valaki otthon ül egymagában a szobájában, és játékra vagy munkára használja a monitort az asztalánál, akkor ennek a funkciónak kevésbé látja hasznát, de irodai környezetben nagyon hasznos lehet. Mint ahogy akkor is, ha valaki ugyanabban a helyiségben dolgozik és "él", hiszen egyszerűen a kanapéja vagy ágya felé tudja mozdítani a képernyőt az asztalhoz kötött feladatok végeztével.

Főbb paraméterek
Monitor típusa LG 32UN880
Technológia 10 bites (8 bit + FRC) IPS, AMD FreeSync támogatással
Háttérvilágítás típusa WLED, nem PWM-es
Kijelző mérete 31,5 hüvelyk, 16:9 képarányú, sík
Felbontás 3840x2160 pixel (140 ppi)
Képfrissítési ráta 40-60 Hz (FreeSync)
Válaszidő 5 ms (g2g)
Input lag 12,9 ms
Kontrasztarány kb. 1200:1
Fényerő 350 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges adat)
Megjelenített színek száma 1,07 milliárd
Színtérlefedettség 138% sRGB
Extrák OnScreen Control támogatás, HDR támogatás, hangszóró, Black Stabilizer, Ergo állvány
Csatlakozók 2 db HDMI 2.0, 2 db USB 3.0, USB Type-C/Thunderbolt, DisplayPort 1.4, 3,5 mm-es analóg audió
Teljesítményfelvétel 65 watt, készenléti módban: 0,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 32UN880
Fogyasztói ár kb. 235 000 forint
Garancia 3 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés