Jön a Google Stadia az LG tévékre

Az év második felétől lesz elérhető a szolgáltatás az LG webOS-re épülő okostévéken.

Hirdetés

Az LG bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötöttek a Google-lel, és ennek értelmében az idei év második felétől a vállalat webOS-t használó okostévéin is elérhetővé válik a Stadia nevű felhőalapú játékplatform.

Ennek köszönhetően a dél-koreai vállalat televízióin letöltés vagy külön hardveres kiegészítés nélkül, azonnal futtathatók lesznek a legnépszerűbb Stadia játékok – például a Cyberpunk 2077, az NBA 2K21, az Assassin's Creed: Valhalla vagy a Watch Dogs: Legion –, ehhez pedig mindössze egy Stadia kontrollerre lesz szüksége a felhasználóknak.

Az LG tervei szerint az új szolgáltatás saját online áruházából letölthető alkalmazás formájában jelenik majd meg az év második felében, méghozzá azokban az országokban, ahol a Stadia is elérhető. A rendszerben jelenleg 130-nál több játék érhető el, a platform kínálata pedig folyamatosan bővül. A játékok külön-külön is megvásárolhatók, de Stadia Pro előfizetéssel különböző kedvezményekhez is lehet jutni. A prémium előfizetői csomag része még az akár 4K felbontású megjelenítés, illetve az 5.1 csatornás térhatású hangzás. A 4K HDR és 60 fps támogatás révén a Stadia vonzó platform lehet azok számára, akik prémium játékélményre vágynak, de nem akarnak drága játékkonzolra költeni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés