2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

LG Nano IPS monitor játékos extrákkal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nálunk járt a színes LED-ekkel felpimpelt, ívelt, G-Sync támogatású LG 34GK950G gamer kijelző!

Képminőség

Az LG más friss monitoraihoz hasonlóan ebbe is saját fejlesztésű, 10 bites Nano IPS paneljét építette. A 34 hüvelykes, átlagosnál szélesebb, 21:9 képarányú kijelző felbontása 3440x1440 képpont, ami így 109,68 ppi pixelsűrűséget jelent. A megjelenítőt egyébként bevonták valamilyen speciális anyaggal, amely mattá teszi és hatékonyan csillapítja a tükröződést, illetve oszlatja el a zavaró külső fényeket.


[+]

Ezúttal is a már jól bevált WLED háttérvilágítást alkalmazták, úgy, hogy a fényerő beállítását nem PWM-mel oldották meg, tehát a fénysűrűség csökkentése érdekében az elektronika nem villogtatja a képernyőt, ami pozitívum. A termékkommunikációban a cég 400 cd/m² maximális fénysűrűséggel kecsegtetett, azonban mi csak 321 cd/m²-t tudtunk kisajtolni belőle, de ennek sok jelentősége nincs, hiszen otthoni/irodai körülmények között ez a teljesítmény is bőven elég. (És mivel a termék nem víz- és porálló, ezért a kültéri használat szóba sem jöhetne.) A legkisebb mért fénysűrűség 49,21 cd/m², ami valószínűleg már mindenki számára elég alacsony, aki szeret éjszaka kifejezetten kis fényerő mellett dolgozni, játszani.


[+]

A monitor támogatja az NVIDIA G-Sync technológiát, úgyhogy a maximális frissítési frekvencia az Overclock opció bekapcsolásával 120 Hz-ig tolható ki. A változtatható frissítési frekvencia vizsgálatához az NVIDIA hivatalos, Pendulum névre hallgató demóját, illetve egy-két játékot próbáltunk ki. A tapasztalatunk az, hogy a G-Sync remekül működött.

Hirdetés

Betekintési szög

A hajlított kijelző egyik hátránya, hogy rosszabb a betekintési szög, mint amit a hagyományos, sík képernyőknél megszokhattunk. Ez az állítás ezúttal is igaznak bizonyult, hiszen azt tapasztaltuk, hogy 150-155 fok környékéről már kezdenek enyhén fakulni a tónusok. Emellett az is tény, hogy minél tágabb szögből nézzük a kijelzőt, annál inkább azt érzékeljük, hogy torzulnak az egyenesek.


[+]

Válaszidő és homogenitás

A keretbe épített fénykibocsátó diódák által szolgáltatott háttérvilágítás eloszlása műszeres méréseink szerint ezúttal sem tökéletesen egyenletes; az egyes képernyőtartományok között akár 11,7 százalékos eltérés is előfordulhat, ugyanakkor a felhősödés és foltosodás a hétköznapi használat során nem tűnik fel egyáltalán. Az input lag 14,7 ms, ami teljesen jó értéknek számít, és ez a játékosok számára fontos lehet. A legnagyobb válaszidő 20 ms, de ez három fokozattal tovább gyorsítható egészen 5 ms-ig, ráadásul úgy, hogy egyáltalán nem produkál zavaró túllövést a monitor.

Homogenitásvizsgálat: fénysűrűség mértéke az egyes fényerő-beállítások mellett
Homogenitásvizsgálat: fénysűrűség mértéke az egyes fényerő-beállítások mellett [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.