2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Tesztek » Monitor rovat

LG Nano IPS monitor játékos extrákkal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nálunk járt a színes LED-ekkel felpimpelt, ívelt, G-Sync támogatású LG 34GK950G gamer kijelző!

Hirdetés

Értékelés

Az előzetes információk alapján az LG 34GK950G kifejezetten ígéretesnek tűnt, így elvárásaink nagyok voltak – és a monitor nem is okozott csalódást, hiszen gyakorlatilag nincs komoly gyenge pontja. A kezelés például remek, köszönhetően annak, hogy a grafikus kezelőfelület felépítése logikus és átlátható, az pedig külön jó pont, hogy egy PC-s alkalmazáson keresztül is módosíthatóak az egyes beállítások, és az olyan extráknak is van értelme, mint a célkereszt, illetve a Black Stabilizer.[+]

A dizájn rendben van, és szerencsére nem feledkeztek meg az állítható magasságról, a forgathatóságról és a dönthetőségről sem. A hátlapra applikált RGB LED-ek szerintünk feleslegesek, de tény, hogy ott vannak, dolgoznak, működnek, és kétségkívül látványosabbá teszik a készüléket. Mindez persze mit sem érne, ha a kép minőségével problémák lennének. De erről szó sincs!

A felbontás és a pixelsűrűség kiemelkedő, az input lag és a válaszidő korrekt, még ha a világrekordokat nem is döntöget a modell e téren, a magas képfrissítési rátáért és a G-Sync támogatásáért pedig a játékosok biztos hálásak lesznek, bár az igaz, hogy a 120 hertzes maximális képfrissítési rátánál azért ma már van jobb. A homogenitás terén ugyan küzd kisebb kihívásokkal a kijelző, a maximális valós kontraszt is kicsit alacsony, viszont a mozgásmegjelenítés remek, a színpontosság pedig kimagasló! 372 000 forintba kerül, amivel egyértelműen a drágább 34 hüvelykes, 21:9 képarányú kijelzők közé tartozik, de hát az extrákat, a jó panelt, a nagy felbontást, az ívelt kialakítást sosem adták ingyen.


LG 34GK950G monitor

elefant

Az LG 34GK950G monitort az LG magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.