Hirdetés

ISAW A3 Advanced akciókamera: ígéretes

Hirdetés

Bekapcsolva

A színes LCD kijelző nagyban megkönnyíti a használatot, hiszen nem csak az egyes funkciók, beállítások érhetőek el segítségével viszonylag egyszerűen, de a már rögzített képek, videók újranézését is biztosítja, és persze azt is lehet rajta látni, hogy éppen mit rögzít az ember. Működés közben folyamatosan informál az akkumulátor töltöttségi állapotáról, a memóriakártyán lévő szabad hely nagyságáról, illetve az aktuális képmódról, aktív funkciókról, beállításokról.

A menürendszer felépítése logikus, kezelését kis ikonok, ábrák segítik elő, amire szükség is lehet, hiszen magyarul nem tud. Használatába hamar bele lehet jönni annak ellenére is, hogy a kijelző nem érintésérzékeny, tehát csak a kamerán elhelyezett gombok segítségével lehet navigálni a kezelőfelületen. Sajnos távirányító nem jár mellé, és arra sincs mód, hogy egy alkalmazás segítségével okostelefonról vagy tabletről vezéreljük az eszközt. Ez azért elég nagy hiányosság, hiszen ha például sisakon használja valaki, akkor nem látja a visszajelző LED-eket, így előfordulhat, hogy fogalma sincs, elindította-e a felvételt. A kiegészítő funkciók között beállítható az automata kikapcsolás, be- és kikapcsolhatóak a fény- és hangjelzések, beállítható a dátum, és a memóriakártya is megformázható.


A technikai specifikációk alapján az akkumulátor 150 percen keresztül bírja a strapát, de tapasztalataink azt mutatták, hogy az üzemidő közelebb áll a két órához. Hálózati áramforrásra csatlakoztatva másfél óra alatt telik csordultig energiával, USB-s töltés esetén viszont 3,5 órára van ehhez szükség. Városnézés, turistáskodás esetén lehet önmagában is használni, de ha sportolásra kerül a sor, akkor muszáj bedugni a hatvan méteres mélységig vízálló, átlátszó műanyagból készült tokba, ráadásul a különféle felületekre nem is maga a készülék, hanem ez a burok rögzíthető a különféle kiegészítők segítségével. Ezek között megtalálhatóak a különféle csuklók, csatlakozók, felfogatók, csavarok, illetve a különféle tapadólapok. Sajnos a fejpánt és a kormányra csavarozható bilincs hiányzik a kínálatból, pedig ezek nem kerültek volna sokba, és sokoldalúbban, megbízhatóbban használhatóak, mint a már említett kiegészítők.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ISAW

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés