Hirdetés

GoXtreme WiFi: életképes lehet egy olcsó akciókamera is?

Hirdetés

Easypix GoXtreme WiFi Control

Amíg néhány évvel ezelőtt csak néhány, újdonságokat kereső gyártó, így például a GoPro vagy a Drift foglalkozott kisméretű, strapabíró kamerákkal, addig mára ott tartunk, hogy boldog-boldogtalan az ilyen típusú termékekkel próbál sikert aratni. A kínálat ennek megfelelően óriási: a tizenpárezer forintos modellektől az ennek tízszeresébe kerülő darabokig terjed. A Speedshop jóvoltából most egy kifejezetten olcsó, 30 000 forintot kóstáló készüléket, az Easypix GoXtreme Wifi Controlt próbálhattuk ki.

Az elvárásaink mindenesetre nem voltak óriásiak, mert ennyi pénzért feleslegesnek tűnt abban reménykedni, hogy a topkategóriás modellek által felállított mércét üti majd meg. De ettől függetlenül benne volt a pakliban, hogy a kezeléssel nem lesz gond, és hogy a képminőséggel sem akad majd különösebb probléma, magyarul, hogy akár még érdemes is lehet beruházni egy ilyen masinára.

Mit rejt a doboz?

Jó pár cég hajlamos azzal trükközni, hogy az alapkiszerelés részeként csak egy-két ragacsos talp kerül be a dobozba, így a valóban használható kiegészítőket külön kell megvásárolni. Azonban itt erről szó sincs, hiszen a kamera mellé csomagoltak szörfdeszkára vagy snowboardra ragasztós tappancsok (4 db) segítségével felerősíthető modult, bukósisakhoz szánt rögzítőszalagot, kormányra vagy vázra szerelhető állványt, szivargyújtóba dugható töltőt, micro USB kábelt, távirányítót és strapabíró műanyagtokot is.


Maga a kamera a GoPrónál megismert kialakítást idézi, azaz első pillantásra úgy tűnik, mintha egy lekicsinyített fényképezőgép lenne. A frontfelületen az objektív mellett kapott helyet két kontroll-lámpa, az oldalán helyezték el a micro USB és a micro HDMI csatlakozót, a 2,5 milliméteres mikrofonbemenetet, illetve a microSD kártyaolvasót. Három vezérlőgombot pakoltak rá, kettőt az oldalára, egyet a tetejére az LCD kijelző mellé. A termékcsoport kisebb darabjai közé tartozik, hiszen 6,1 centiméteres szélességéhez 3,8 centiméteres magasság, és csupán 2,5 centiméteres vastagság társul. Ennek köszönhetően könnyen zsebre vágható, ami mondjuk városnézés, állatkerti séta vagy múzeumlátogatás során kifejezetten hasznos lehet, tehát akár turistakameraként is beválhat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés