Hirdetés

JVC Adixxion GC-XA2: akciókameradús második menet

JVC Adixxion GC-XA2

2012-ben lépett színre a JVC az Adixxion család első tagjával, a nagy visszhangot keltő GC-XA1 típusjelzésű akciókamerával. Ezzel a cég lett az egyik első olyan nagy márka, amely erre a sokat ígérő területre merészkedett, ráadásul nem is valami gagyi eszközzel. A legtöbb vetélytárstól eltérően nem a GoPro modelleket próbálták másolni a kialakításban, hanem inkább a Drift által favorizált, hagyományos kamkordereket idéző vonal mellett tették le a voksukat. Ez egyértelműen jó döntés volt, hiszen a GoPrót egyszerűen lehetetlennek tűnik megverni hazai pályán, így viszont azok érdeklődésének felkeltésére nyílt lehetőség, akik nem kedvelik a fényképezőgépszerű kialakítást, illetve ódzkodnak a műanyag tok használatától.

Be is vált a számításuk, hiszen a termék szép sikereket aratott, és mint azt a hazai forgalmazótól megtudtuk, itthon is sokan keresték. Logikusnak tűnt, hogy idővel előálljanak egy továbbfejlesztett verzióval, és a GC-XA2-t ennek megfelelően már be is mutatták 2013 őszén, majd idővel a magyarországi boltokba is megérkezett. A képstabilizátorral és beépített Wi-Fivel ellátott modellről a gyártó azt állította, hogy a korábbinál jobb képminőség érhető el a segítségével, így mindenképpen érdemesnek tűnt kipróbálni.

Változatlan külső

A termék formájával a mérnökök annyira elégedettek voltak, hogy nem is változtattak rajta semmit. Így tehát az objektív továbbra is az orrára, a színes LCD kijelző az oldalára került, a vezérlőgomboknak pedig a tetején szorítottak helyet egy kontroll-lámpa, egy kis teljesítményű mono hangsugárzó, valamint a mikrofon mellett. A HDMI-t és az USB csatlakozót, a kártyaolvasót és az akkumulátor kamráját ez esetben is a hátuljára építették egy stabilan zárható ajtó mögé.


A kisméretű (74 x 53 x 35 mm) és könnyű, 135 gramm tömegű készülékház strapabíró, az elektronikát a víztől, ütődéstől és portól is megóvó, könnyen tisztítható gumiborítást kapott. Az eszköz így ötméteres mélységig, fél órán át vízálló, és azt is kibírja, ha kétméteres magasságról a földre esik. Dobozába a termék mellé került egy akkumulátor, egy USB kábel és egy 3M márkájú öntapadó talppal ellátott kis konzol. A HDMI kábelt tehát kihagyták belőle, és a különféle egyéb tartóeszközöket, így például a mellkashevedert vagy a flexibilis rögzítőmodult is külön kell megvásárolni hozzá.

.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés