ISAW A3 Advanced akciókamera: ígéretes

ISAW A3 Advanced

A direkt sportoláshoz, illetve extrém szabadidősport-tevékenységhez szánt különleges kialakítású, speciális tulajdonságokkal bíró kamerák lassan egy évtizedes múltra tekinthetnek vissza, de igazán az elmúlt 2-3 évben váltak népszerűvé. Tökéletesen alátámasztja ezt, hogy az olyan, specialistának számító piaci résztvevők, mint a GoPro vagy a Drift mellé felzárkóztak az iparági nagyhalak, így például a Sony vagy a JVC is. Sőt, a közelmúltban megjelentek ezen a fronton korábban teljesen ismeretlen cégek, márkák is, amelyek termékeikkel szeretnének kisebb-nagyobb darabokat kiharapni az egyre inkább dagadó tortából.

A piackutató cégek felmérései, elemzései szerint ugyanis a kereslet folyamatosan nő az akciókamerák iránt. A GoPro már milliárdos forgalmat bonyolít évente, így nem csoda, hogy sokan próbálják több-kevesebb sikerrel átemelni az amerikai cég által kitalált és bevezetett megoldásokat. Közéjük tartozik a dél-koreai ISAW is, amely jelenleg, 2013 végén két ilyen terméket kínál: tesztünk alanyát, az egyszerűbb és olcsóbb Advancedet, és a nagyobb tudású, ám drágább Extreme-et.

GoPro stílusjegyek

Az első, felületes pillantásra könnyen azt hihetné az ember, hogy egy GoPro kamerát lát, hiszen a formák, méretek egyértelműen az amerikai konszern modelljeit idézik. Jobban megvizsgálva a készüléket azonban már találkozhatunk néhány markáns különbséggel. A frontfelületről például hiányzik a monokróm LCD kijelző, hátuljára viszont az alapkiszerelés részeként került egy színes, kéthüvelykes "monitor". A csatlakozók, tehát a micro USB és a micro HDMI ez esetben is a készülékház oldalára került, hasonlóan a microSD kártyaolvasóhoz, valamint az akkumulátor garázsának ajtajához.


Három kezelőgombot és ugyanennyi LED kontroll-lámpát építettek a 6,2 centiméter széles, 4,2 centiméter magas és 3,2 centiméter vastag kamerára, amelyről a mikrofon és egy kisteljesítményű hangszóró sem hiányzik. A készülékház matt fekete, a szennyeződéseknek remekül ellenálló kopogós műanyagból készült. Nem tűnik túl strapabírónak, úgyhogy jobb nem dobálni. A kifejezetten igényes, napsárga színű kartondobozban az eszköz mellett helyet kapott két darab műanyag tok, egy vászontasak, egy USB kábel, a magyar és idegen nyelvű használati utasítás, az akkumulátor, a lencsevédő kupak és számtalan kiegészítő, illetve néhány öntapadós lap, amelyek segítségével különféle felületekre rögzíthető a kamera.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ISAW

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés