Hirdetés

Új In Win házak: 909 és Chopin, azaz E-ATX üvegpalota és Mini-ITX kuckó

Az In Win két újabb ház elérhetőségét jelentette be, amelyek érkezésére a cég már a Computexen ígéretet tett. Az egyik friss termék a 909-es számot viseli, ami a korábban már részletesen bemutatott, legfeljebb ATX méretű alaplapokat fogadó, nem szokványos felépítésű 904-es miditorony (aminek Plus jelzésű kiadását le is teszteltük) nagyobb, immáron E-ATX alaplapokat befogadni képes, "full tower" kiadása. Ennek megfelelően a ház méretei nőttek valamelyest (540 x 231 x 575 mm), de a dizájn és a felhasznált anyagok nem változtak: 4 mm-es alumínium és 5 mm vastag üveglap. Ennek persze súlya van, a ház üresen 17 kilogrammot nyom.


[+]

A méretnövekedéssel természetesen nem csak a beszerelhető alaplap mérete nőtt meg, hanem a processzorhűtő magassága is elérheti immár a 165 milliméteres magasságot, illetve a tárolóegységekből is többet képes befogadni (3,5”/2,5” x 4 és 2,5” x 6), de 5,25"-os hely továbbra sincs. Az USB 3.0-s portoknál viszont felvették a listára az USB 3.1 Type-C aljzatot, amiből egy darab jutott a hagyományos USB 3.0-k mellé.


[+]

A nagyobb méret a hűtési lehetőségek terén is ad – nem kevés – pluszt: a beszerelhető ventilátorok mindegyike legalább 120 milliméteres, és a hátoldalra három, az előlapra és alulra szintén kettő, míg belülre egy szélgép rakható. A vízhűtés szerelmeseire is gondoltak, így az imént említett helyek mindegyike képes radiátort fogadni – elölre legfeljebb 280, középen 120, hátul 360, alulra pedig 240 milliméteres darabok jöhetnek szóba.

A másik új ház a Mini-ITX-es, mindössze 3,3 literes űrtatalmú, fektetve és állítva egyaránt elhelyezhető Chopin, amit úgy hirdet a gyártó, hogy  minden amire szükség van, de semmi amire nem. Az alapvetően acélból készült vázra épülő, de 4 milliméter vastag szálcsiszolt alumínium külső héjjal felszerelt ház mérete 244 x 84 x 217 mm, miközben 2,2 kilogrammot nyom a mérlegen. Belseje ennek megfelelően csak a legszükségesebb hardverek befogadására alkalmas. A 150 wattos, 80 Plus Bronze minősítésű táp beépítve érkezik, adattárolókból mindössze két darab 2,5"-es fér el az alaplaptartó tálca hátoldalán.


[+]

A processzorhűtő magasságát 43 milliméterben limitálták, és VGA-ból is csak alacsony profilú megoldásokat fogad. Hűtés szempontjából is minimalista megoldást kapunk, ugyanis a szellőzést nem segíti ventilátor, hanem a szellőzőnyílások és a perforált oldallap hivatott ezt a célt kiszolgálni.


[+]

Az előlapi I/O csatlakozókról nem feledkeztek meg, a szokásos mikrofon és fejhallgató jack mellett két darab USB 3.0-s port lakik. Ezen a részen egyébként a burkolat cserélhető, így némi színt vihetünk a némileg egyhangú fekete színvilágba, ami tovább fokozható, ha az ezüst előlappal szerelt verziót választjuk.


[+]

Ami az árakat illeti, az In Win most sem adja olcsón magát: A 909 nem kevesebbet, mint 450 eurót kóstál, míg a Chopinért 100 eurót kell a kasszánál hagyni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés