Íme, a HP profi Windows tabletje

Hirdetés

Megjelenés

Az elmúlt év egyik érdekes hardveres történése volt az Intel Bay Trail architektúrás Atomját használó, Windows 8-at (majd 8.1-et) futtató tabletek térnyerése. Ezeken a gépeken teljes értékű Windows operációs rendszer fut, billentyűzettel kiegészítve – ami gyakran az alapcsomag része –, így egy notebook funkcionalitását is ellátják. Monitorral és beviteli eszközökkel lényegében asztali PC-ként is működhetnek, teljesítményük vetekszik egy Core 2 Duo vagy nagyon alap Core i processzoros gépével, ami egyszerű dolgokra, kis internetezésre, levelezésre, szövegszerkesztésre még éppen elegendő.

Most egy olyan, Windows 8.1-et futtató tablet, a 10,1 hüvelykes HP Pro Tablet 610 G1 került hozzánk, ami mondhatni a következő lépést jelenti, mert olyan képességekkel vértezték fel, amiket sokan hiányolnak az alapmodellekből. Ilyen például a 2 helyett 4 GB memória, a legerősebb Atom bevetése, a komoly felbontású kijelző, valamint a 64 bites, professzionális Windows használata, amire vállalati környezetben lehet szükség.

Külsőre a Pro Tablet 610 nem sokban különbözik hagyományos társaitól: a tízhüvelykes kijelzőt határozott keret övezi, egyik hosszú oldalán kamerával, a másikon Windows érintőgombbal. Nem látszik, de előtte Gorilla Glass feszül. A többi Windows tablethez hasonlóan a HP üdvöskéje is valamivel vaskosabb és nehezebb az Androidot vagy iOS-t futtató kollégáknál, bár a 9,9 milliméteres ducisággal és 652 grammos súllyal együtt lehet élni. Különösen annak tudatában, hogy egy egészen korrekt, 31 wattórás akku fért bele, bár ez inkább csak Windows-alapon számít kivételesnek.

Kellemes, selymes tapintású felületet húztak a tablet oldalaira és hátuljára, ami nagy örömünkre egyáltalán nem gyűjti az ujjlenyomatokat. Peremét dicséretesen lekerekítették, és elég erős anyag van mögötte, ami gondoskodóan öleli körbe a hardvert, és szépen illeszkedik az előlapot védő „majomüveghez”. A hátlapot egy nagy HP logó és egy autofókuszos kamera dobja fel.

Csatlakozóból és kezelőszervből a szükséges minimumot kapjuk. A felső hosszú élen van a bekapcsoló, az egyik rövidre tették, a hátlapra a hangerőszabályzót, vele átellenben van a 3,5 mm-es hangkimenet. A többi csatlakozót, vagyis az egyedi töltő aljzatot, a micro USB 2.0 kaput és a micro HDMI-t az alsó perem közepére, egymás mellé helyezték. Dokkolós elrendezést gyanítunk emögött, bár egyelőre a HP nem kínál ilyen kiegészítőt, sőt semmilyen kiegészítőt a készülékhez. Az alsó peremre került a két hangszóró és a fedél mögé rejtett microSD foglalat, amit 2 TB-os parányok kezelésére is felkészítettek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés