Hirdetés

MWC 2015: sokat ígér a tetszetős HP Spectre x360 notebook

Hirdetés

A HP a pletykáknak megfelelően az idei MWC alkalmával mutatta be Spectre x360 nevű legújabb notebookját, amelynek már a neve is árulkodó, ugyanis a gép érintőkijelzője 360 fokban kihajtható. Hasonló mutatványra képes HP masinával korábban már találkozhattunk, ergo ez a funkció önmagában már nem újdonság, ugyanakkor a gyártó e köré most egy meglehetősen elegáns és vonzó gépet húzott fel.

A 13,3"-os, nagyjából 1,5 kilogramm tömegű notebook váza alumíniumból készült, melynek vastagsága 15,9 milliméter. Kijelzőfelbontás terén Full HD vagy QHD (4K) opciók közül lehet választani, és bár a panel típusáról egyelőre nem esett konkrétan szó, de minden bizonnyal IPS került a Spectre x360-ba. A központi egység szerepét "U" szériás, tehát 15 watt TDP-s Broadwell i5 vagy i7 processzor töltheti be, amihez 4 vagy 8 GB DDR3-as memória társulhat. A háttértár szerepét M.2 csatolós, 128-tól 512 GB kapacitásig terjedő SSD kaphatja meg.

Ez idáig már egész kellemesen hangzik, ugyanakkor a HP emellett az akkumulátoros üzemidőre is rágyúrt, amivel az ígéret szerint a Spectre x360 terheléstől függően akár 9-12,5 órát is kibír töltő nélkül. Ez már akár felveheti a versenyt az ezen a téren kvázi etalonnak számító MacBook Air értékével is. A vállalat képviselőjének elmondása alapján emiatt szorosan együtt dolgoztak a Microsoft szakembereivel, miközben a beépített akkumulátor típusát is alaposan megválogatták.

Utóbbit közelebbről is meg lehetett tekinteni, ugyanis a HP kissé rendhagyó módon egy szétszedett modellt is kitett az asztalra. A háttérvilágításos billentyűzettel és méretes touchpaddal rendelkező gépen három USB 3.0 portot, HDMI és Mini DisplayPort kimenetet, illetve még SD kártyaolvasót is felfedeztünk. Az újdonság megvásárlásához a képességeknek megfelelően kissé a zsebünkbe kell nyúlni, ugyanis az i5-ös processzorral, 4 GB RAM-mal, és 128 GB-os SSD-vel szerelt modellért 900, míg a QHD kijelzővel szerelt, i7-es központi egységgel, 8 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel megspékelt csúcsmodellért 1400 amerikai dollárt kér majd a HP.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés