Hirdetés

HP Split x2: hibrid gép tudathasadással

Megjelenés

A notebookok sokat vitatott kategóriájának, a convertible, vagyis hibrid gépeknek egy újabb képviselője landolt nálunk; a HP boszorkánykonyhájából érkező Split x2 sokoldalúságot és az eddiginél kedvezőbb árat ígér. Ahhoz képest, hogy csak 13,3 hüvelykes a képernyője, meglehetősen nehéz jószág, mert 2,2 kilogrammot nyom, és 23 mm körüli vastagságával nem nevezhető éppen karcsúnak. Persze cserébe elég komolyan megrakták a szerkezetet, hiszen negyedik generációs Intel Core processzort, SSD-t, merevlemezt és két akkut kapunk benne.

Gépházának formatervét úgy alakították ki, hogy vaskosságát némileg csökkentse, ezért íveltek az élei. Külső, világosszürke burkolata a fedélen – vagy ha úgy tetszik, a tablet rész hátán – meglehetősen rugózik. Felületét gumis réteggel vonták be, ami kellemes tapintást ad, az ujjlenyomatok pedig kevésbé látszanak meg rajta, mint egy fényes vagy akár szálcsiszolt fémborításon. Mivel tabletként is használható eszközről van szó, a bekapcsológomb és a hangerőszabályzók a kijelző oldalára kerültek, a felső részén keresztbefutó rács pedig nem hangszórókat, hanem szellőzőnyílást rejt, ugyanis a Core i processzornak kell az aktív hűtés.

Belül olcsó hatású, kopogós műanyagot és fekete színt kapunk. A kijelző természetesen fényes felületű, 1366x768 pixeles felbontása szerintünk épp elég ehhez a mérethez és a Windows 8 képességeihez. Szerencsére IPS panelt kapunk, ez egy tablet normális használatához szinte kötelező. Alatta szigetes billentyűzet terül el, ami a fedélhez hasonlóan némileg rugózik – ennél jobb, de gyengébb megoldásokat is láttunk már vékony notebookokban. A touchpad is közepes minőségű, bár hatalmas méretű, de felülete lehetne kicsit érdesebb. Integrált gombjai jól hallhatóak, nem túl elegáns kattanással működnek.

Csatlakozók terén a kategória átlagát kínálja a HP Split x2. A tableten csak hang ki- és bemenet, illetve kártyaolvasó van a töltő csatlakozóján kívül, ráadásul mindet úgy helyezték el (nyilván nem véletlenül), hogy bedokkolva, notebookmódban takarásban vannak. A dokk retesze ugyan stabilan tartja a gépet, de a felső rész egy kilogrammos súlya alatt eléggé imbolyog, ez a fenti videón is jól látható. Az alsó rész csatlakozókínálata egy-egy USB 2.0 és USB 3.0, HDMI aljzatból, illetve újabb hang ki- és bemenetből áll, ezen felül kapunk még egy SD kártyaolvasót és egy töltőkonnektort.


Bal oldalon USB 2.0, hang ki- és bemenet, kártyaolvasó


Jobb oldalon USB 3.0, HDMI, tápcsatlakozó

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés