Hirdetés

Bemutatkozik az Asus ki-Chi T90-ese

Megjelenés

Rengeteg nagyon érdekes notebook, tablet és tabletből notebookká alakítható készülék mutatkozott be az idei CES-en, de ezeknek a készülékeknek a többsége ugyanúgy álom marad legtöbb olvasónk számára, mint az autószalonok villantós luxus- és szupersport-modelljei. Volt viszont pár olyan újdonság is, amiről egyből látszott, hogy akár a hazai piacon is sikeres lehet. Például az ASUS Transformer Book Chi termékei, melyek közül nagy örömünkre a legkisebb, T90 Chi már itt is mosolyog tesztlaborunkban.

Mint az összes eddigi Transformer Book, a T90 Chi is egy olyan tablet, amihez billentyűzetet is adnak gyári kiszerelésben, így apró notebookként is funkcionál. A T90-es jelzés a képernyőméretre utal, ami egészen szokatlan: sem nem kicsi, sem nem nagy, 8,9 hüvelykes 16:10-es oldalaránnyal. Az eszközt tovább nyújtja a rövidebb oldalak mentén jó pár centiméteres, a hosszabbak mentén viszont kifejezetten vékony keret, így gépháza majdnem olyan széles (241 mm), mint egy tízhüvelykes gépé (kb. 260 mm).

És még milyen vékony, mindössze 7,5 milliméteres! Végre egy olyan Windows tablet került a kezünkbe, ami karcsúságban felveszi a versenyt a prominens Android és iOS operációs rendszeres modellekkel. Nagy örömünkre ez az anyaghasználatra is igaz, a Transformer Book T90 Chinek kellemes tapintású, fém hátlapja van, amit egy kis krómhatású keret dob fel. Szélei felé vékonyodik, sarkait pedig lekerekítették, így még vékonyabbnak, légiesebbnek tűnik, 400 grammos súlya is egészen korrekt.

Mindössze az ASUS logó, némi technikai feliratozással ellátott matrica és az egyik sarokba helyezett, 5 megapixeles kamera töri meg a hátlapot, és csatlakozóból sincs sok. Az egyik rövid oldalon van az adatátvitelre és töltésre szolgáló micro USB, a másikon pedig a hangkimenet, illetve a microSD kártya nyílása és ennyi. A rövidebb oldalakra került még egy-egy hangszórónyílás, a felső hosszún pedig a bekapcsoló és hangerőszabályzó gombokat találjuk, illetve egy állapotjelző LED-et. Egyszerű az előlap is, a kijelzőn és kamerán kívül semmi nincs rajta, még Windows gomb sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés