Hirdetés

CES 2015: új munkaeszközök a HP kínálatában

A HP az idei CES-t elsősorban a munkaeszközök szempontjából közelítette meg, így számos mobil és virtuális munkaállomást, valamint kijelzőt mutattak be, amely az átlagfelhasználóknak talán nem hasznosak, de figyelemreméltó termékek.

A mobil munkaállomások szempontjából az új ZBook 14 és 15u jelzésű notebook kerültek elő, amelyek az iparág legkönnyebb termékei a maguk kategóriájában. A típusok számjelzéséből kitalálható, hogy 14 és 15,6 colos megoldásokról van szó. Mindkét kijelző esetében az 1366x768 vagy az 1920x1080 pixeles felbontás kérhető, továbbá opcionálisan igényelhető az érintőkijelző is.

A termékekben a kétmagos Intel Core i5-5200U jelzésű mobil processzor dolgozik, de némi ráfizetéssel igényelhető Core i7-es opció is. A rendszermemória mérete 4 GB, de ez akár 16 GB-ig is növelhető. Az adattároló szempontjából SSD és HDD is szóba jöhet egésze 1,25 TB-os maximális kapacitásig, emellett nem hiányzik az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a négy darab USB 3.0-s port, illetve igény esetén egy 3G/LTE modem is beépíthető. Az operációs rendszer szempontjából a Windows 8.1-gyel kell számolni.

HP Zbook 14 és 15u
HP Zbook 14 és 15u [+]

A ZBook 14 és 15u jelzésű notebookok használhatók az Intel HD Graphics 5500-as IGP-vel, vagy kérhető beléjük AMD FirePro M4150-es vagy M4170-es professzionális grafikus vezérlő. Utóbbiak hitelesítve vannak az elterjedt professzionális alkalmazásokhoz, mint például az Adobe, Autodesk, Avid, Dassault, ESRI, SolidWorks, Siemens és más szoftverek. Fontos kiemelni, hogy a mobil FirePrók fizikailag is rá vannak kötve a notebookok kijelzőjére egy multiplexeren keresztül, így akkor sem válnak használhatatlanná, ha az integrált grafikus vezérlő terméktámogatása befejeződik, utóbbi ugyanis bármikor letiltható a BIOS-ban.

Az új ZBook 14 és 15u notebookok kezdőára rendre 1250 és 1200 dollár. Az extrákkal természetesen ez az árcédula csak növekedni fog.

A virtuális munkaállomások kategóriájába nevez a HP DL380z Virtual Workstation Gen 9, amely lehetővé teszi a virtuális munkaállomás kiépítését egy cégen belül, és azt a jogosult felhasználók elérhetik bármikor és bárhonnan. Tulajdonképpen egy felhős számításon alapuló modellről van szó. Az új, 2U magas szerverbe Intel Xeon E5 v3-as processzorok kerülhetnek maximum 36 mag erejéig. Ebből kitalálható, hogy kétutas kiépítésről van szó, a DDR4-es rendszermemória kapacitása pedig maximum 1,5 TB lehet. A gép működtethető Windows és Linux operációs rendszerrel is, továbbá támogatja a Citrix és VMware virtualizált környezeteket is.

A professzionális grafikus vezérlők és gyorsítók opcionálisan megválaszthatók az elérhető AMD (FirePro) és NVIDIA (Tesla és Quadro) megoldásokból, illetve akár az NVIDIA GRID kártyái is kérhetők bele.

Végül számos 4K-s (Z27s és Z24s) és 5K-s (Z27q), illetve hajlított (Z34c, ENVY 34c, EliteDisplay S270c és Pavilion 27c) HP kijelző mellett lényeges megemlíteni a HP Zvr Virtual Reality Display nevű terméket. Ez az újdonság bár nem mondható holografikus megjelenítőnek, de egy lépéssel megint közelebb viszi a felhasználót a virtuális tartalomhoz.

HP Zvr
HP Zvr [+]

A HP Zvr tulajdonképpen egy jó minőségű sztereó 3D-s hatást idéz elő a szem számára, és a térbe kivetülő sztereó 3D-s képet vagy inkább modellt a felhasználó tulajdonképpen mozgathatja. Erről a kijelzőkeretbe épített szenzorok gondoskodnak, amelyek nyomon követik a felhasználó interakcióját és aszerint módosul a képi tartalom.

A DisplayPort interfésszel is rendelkező HP Zvr kijelzőnek még nincs ára, de annyit már lehet tudni, hogy tavasszal elérhető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés