Hirdetés

Íme, a HP profi Windows tabletje

Értékelés

Kissé csalódva csomagoltuk vissza a HP vállalati környezetbe szánt, Windowst futtató táblagépét – többet vártunk tőle. Összeszerelési minősége és kijelzője egyértelműen egyszerűbb konkurensei fölé emeli, és biztos, hogy a memóriaigényes alkalmazásoknál a +2 GB RAM is megteszi majd a hatását, vállalati környezetben pedig hasznos lesz a profi Windows.

De ezzel vége is a pozitívumoknak, mert a csatlakozókínálat szerény, de ennél is szomorúbb, hogy a HP mostohagyerekként kezeli ezt a modellt, így se billentyűzet, se dokkoló nincs hozzá. Pedig ezek egy Windows tablet igazi erősségei, amikkel a mezei, Androidot vagy iOS-t futtató tabletek fölé lehet emelkedni az x86-os szoftverkínálatra alapozva. Persze a szoftverekkel óvatosan kell bánni, mert a legerősebb Atom az egyszálas feladatokon kívül jószerivel semmivel sem gyorsabb a kistestvéreinél.

Az Atom Z3795-tel, 4 GB memóriával és 64 GB-os háttértárral ellátott, de billentyűzet nélküli modell vételára 150-160 000 forint környékén alakul , és mivel elsősorban cégeknek kívánják eladni, csak egy év garancia vonatkozik rá. Egyszerűbb, 2 GB memóriával, jellemzően kisebb felbontású képernyővel ellátott, de két év garanciás, tízhüvelykes Windows tableteket viszont már billentyűzettel is kínálnak 110 000 forint környékén, ami szerintünk általános felhasználásra jobb vétel, ráadásul a nemrég befejeződött CES-en pár nagyon ígéretes újdonságot jelentettek be hasonlóan kedvező árral.

Vállalati vonalon viszont pillanatnyilag a HP Pro Tablet 610 G1 a legolcsóbb 4 GB memóriás, Windows 8.1 Pro operációs rendszerrel elérhető modell, a Lenovo és Dell konkurencia vagy drágább, vagy gyengébben specifikált, ugyanakkor a kiegészítők teljes hiánya fájó pont.

rudi

A HP Pro Tablet 610 G1 tabletet a Microsoft hazai képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés