Hirdetés

Íme, a HP profi Windows tabletje

Gyakorlatban

Teljesen átlagos megjelenésű tablet a HP Pro Tablet 610, de kézbe fogva kellemes tapintásán és masszív gépházán érezni, hogy itt a megszokottnál valamivel komolyabb dologról van szó. Kár, hogy ezt az érzetet némileg rombolja a kevéske csatlakozó, például egy USB 3.0 (amilyen a Dell és Lenovo konkurenseken van) jól jönne, és egy mobilnet modemes verziót is üdvözölnénk. Még jobban örültünk volna valami billentyűzetnek. Eddig a legtöbb Windows tabletet klaviatúrával együtt kaptuk, amivel kényelmesen használható a notebookokon megszokott asztal, legfeljebb a túl kicsire összement kezelőelemek eltalálásával volt némi gond. Billentyűzet nélkül viszont célszerű a Modern felületen maradni, ami sokat fejlődött az elmúlt hónapokban, de még így is gyakran – lehet a régi beidegződések miatt – a munkaasztalon találtuk magunkat.

A 10,1 hüvelykes, 1920x1200 pixeles kijelzőnek kifejezetten kellemes a képe, a hagyományos munkaasztalon talán sok is a 224 ppi-s pixelsűrűség a Windows 8.1-nek, de ezen remélhetőleg a Windows 10 majd javít. A 344 cd/m²-es maximális fényerő és a 930:1 kontrasztarány korrekt értékek, bár nem különösebben kiemelkedőek a jobb tabletek esetén, verőfényes idő kivételével szabadban is jól olvasható a képtartalom. Meg voltunk elégedve a tablet hangzásával, bár nem varázsolt el. Sztereó hangszórója felülmúlja az olcsóbb tízhüvelykesek tudását mind hangszínben, mind hangerőben, de egy iPad Air vagy Microsoft Surface Pro vagy az androidos csúcsmodellek szintjét nem éri el.


Előlapi kamerával készített kép

Mint a legtöbb tabletet, a HP Pro Tablet 610-et sem fotózásra találták ki. Van két kamerája, azok 2 és 8 megapixeles felbontása nem is rossz, de képminőségük messze elmarad az alap fényképezőgépek és jobb okostelefonok tudása mögött. Az előlapi képe a kimondottan jó fényviszonyok ellenére is zajos és életlen maradt. A hátsó kamera jó fényviszonyok mellett (kültéri és orchideás kép) egész szépen tette a dolgát, bár a túl sok fény ködösödéssel társult, a színek dinamikatartománya pedig korlátos. Sötét környezetben ez a kamera is erősen zajosodott, ami jól látható az íróasztalról és a félhomályos szobában álló fehér virágokról készített fotón.Hátlapi kamerával készített képek

Windows tablet mércével mérve a 31 wattórás akku viszonylag nagynak számít. Nyugalomban, minimális fényerőre vett képernyő mellett egy szövegfájlt pörgetve több mint 16 órára volt elegendő az akku, HD videó lejátszásával pedig szintén remek időt, 11 órát futott. Teljes terhelésen több mint négy óra után kellett a töltő után nyúlnunk, de ez is bőven meghaladja a jellemzően három órára képes, egyszerűbb modellek üzemidejét. Az egyedi, nem micro USB-s töltésért talán némileg kárpótol annak sebessége, egy óra alatt 35%-ot, kettő alatt 68%-ot tudtunk visszatáplálni, a 90%-os szinthez pedig három óra kellett.

Különösebb melegedést nem tapasztaltunk a készülék burkolatán. Bár a központi processzor alaposan meghajtva 75 °C-ig melegedett, a gépházon legfeljebb 41 °C-ot mértünk a hátfal közepétől egy kicsivel lejjebb. A többi részen 32-37 °C közötti érték uralkodott, ami a maximumhoz hasonlóan teljesen elfogadható, az Androidot és iOS-t futtató komolyabb tabletek is hasonlóan melegszenek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés