2019. július 24., szerda

HyperX Alloy Elite billentyűzet: asztalra vele!

Méretében nagyobb, tudásban viszont megegyező nagy testvért kapott a HyperX Alloy FPS billentyűzete.

Külső és tapasztalatok

Tavasszal teszteltük a HyperX első billentyűzetét, az Alloy FPS-t, amelynek utódait a Computexen láthattuk a cég egyik demószobájában. Kevesebb mint egy hónappal később pedig megérkezett hozzánk tesztre az egyik új változat, Alloy Elite néven.

Bár ebből a névből arra következtethetnénk, hogy itt az Alloy FPS-hez képest továbbfejlesztett, komolyabb modellről van szó, ez valójában nincs így; az Elite inkább a hordozhatóságra koncentráló FPS nagyobb méretű, asztali változatának tekinthető, plusz tudást nem pakoltak bele, amiben pedig mást nyújt, az alapvetően a plusz centimétereknek köszönhető.

Külső

Ahogy karcsúbb testvére, úgy az RGB-vel, extra gombokkal, programozhatósággal megáldott mechanikus gamer billentyűzetek között az Alloy Elite is rendkívül fapadosnak tűnhet, hiszen ugyanúgy csak egyféle színű háttérvilágítást és abszolút tradícionális kiosztást kapunk, még az Fn másodlagos funkciók is hiányoznak, így makrózásról, profilokról nem is álmodhatunk. Az egyetlen extrát a médiavezérlő és a világítást szabályozó gombok jelentik, amelyek ezúttal külön csoportokat kaptak a felső sávban. Felül jobb oldalra került ezúttal egy kényelmesen használható hangerőállító görgő is, amelynek dizájnja több versenytársról is ismerős lehet.


[+]

A 444 x 227 mm alapterületű, 36 mm magas és 1470 grammos billentyűzet kialakítása határozottan minimalista, egy masszív acéllemezből emelkednek ki a gombok. Bár ránézésre nem derülne ki, a billentyűzet távolabbi, extra kapcsolókat tartalmazó része műanyag, de ez is remek minőségű. Ezt, illetve a központi részt egy LED-es csík választja el, amely a billentyűknél választott effektekkel szinkronban világít. Díszként ezen felül csak pár HyperX logót kapunk: jutott egy a numerikus rész fölé (itt találhatóak egyébként a visszajelző LED-ek is), a csuklótámasz jobb oldalára, és a szóköz billentyűre is.


[+]

Ahogy már említettük, az Alloy Elite nem kínál valódi extra funkciókat a plusz gombokon, amit kapunk, az az Alloy FPS-nél az Fn-sorba integrált funkciók kiemelése külön kapcsolókra – azaz a fényerőt, az effekteket, a médialejátszó vezérlését és a Windows gombokat letiltó Game módot tudjuk a fenti gombokkal irányítani.

Az alsó rész most is műanyag, és itt továbbra sem találunk például kábelvezető mélyedéseket – van viszont négy közepes méretű gumitalp, illetve két, előre kihajtható láb. A billentyűzet dobozában található csuklótámaszt is az itt található mélyedésekben kialakított fészekbe kell bepattintani, így némileg mozgatható, dönthető marad.


[+]

Ellentétben az Alloy FPS-sel, az 1,8 méter hosszú kábel – újabb utalásként, hogy nem volt cél a hordozhatóság – ennél a modellnél nem leválasztható, ráadásul jóval vastagabb is. A végén most is két USB csatlakozót találunk, amire szükség is van, hiszen az Alloy Elite is kapott egy plusz USB portot, ami viszont immár adatátvitelre is jó. Igaz, sebessége csak USB 2.0, tehát inkább egérhez ajánljuk, mint ISO fájlok cserélgetésére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.