HyperX Alloy FPS billentyűzet második és harmadik felvonásban - Frissítve

Az Alloy FPS mellé jön a rövidített, avagy TKL típusú Pro, és egy jobban felextrázott Elite kiadás is.

A HyperX nemrégiben beszállt a beviteli eszközök piacára egy billentyűzettel, név szerint az Alloy FPS-sel, amit mi is alaposan körüljártunk tesztünkben. E termék megjelenését követően hamar felröppentek a pletykák arról, hogy a vállalat további klaviatúrákon is dolgozik, ami a Computex kiállítás során vált biztossá.

A két új klaviatúra közös pontja, hogy USB porton át kapcsolódnak a számítógéphez és továbbra is mindkettő mechanikus, hat világítási effekt visszaadására képes, vörös háttérvilágítású Cherry MX kapcsolókat használ, amelyekből most is lesz Red, Blue és Brown opció - az továbbra is régiófüggő, hogy melyik országban éppen melyik változatok kerülnek majd a boltokba. Ezenfelül mindegyikre került Windows gomb letiltására alkalmas "game mód" és médiavezérlő billentyűk is.

HyperX Alloy FPS Pro
HyperX Alloy FPS Pro [+]

Az eltérés a két újdonság között elsősorban a méret, mivel az FPS Pro kiadás egy kompakt, numerikus részleget nélkülöző, úgynevezett TKL, avagy tenkeyless billentyűzet, ebből fakadóan mindössze 359 x 130 x 34,5 milliméteres méretekkel bír. Emellett az említett USB kábel az Alloy FPS-hez hasonlóan lecsatolható, valamint ezen is fellelhető az extra USB 2.0-s aljzat.

HyperX Alloy FPS Elite
HyperX Alloy Elite [+]

A másik új modell, az Alloy Elite egy normál méretű billentyűzet, tömege is a másfél kilót súrolja, szemben a Pro 900 grammos tömegével, de ez érhető, hiszen ehhez a típushoz már lecsatolható, puha felületű csuklótámasz is jár. A médiavezérlő gombok is dedikáltak immár, nem az F funkcióbillentyűkre vannak ráprogramozva, ugyanez igaz a világításkapcsolókra is, valamint egy hangerőállító görgőt is találunk rajta, és további újítás a legfelső sor felett húzódó LED csík. Az extra USB csatlakozót erről sem felejtették le, de a PC-hez kapcsolódó, dupla USB konnektoros kábel ezúttal fixen rögzített.

A két friss HyperX billentyűzet augusztus 21-től lesz elérhető a boltokban, az Alloy FPS Pro 80, az Elite kiadás 110 dollárnak megfelelő ajánlott végfelhasználói áron, két év garanciával. Mint említettük, a kapcsolók típusa régiónként eltérhet, illetve magyar kiosztásról sincs egyelőre információ, és sajnos a hazai árazás sem ismert, de erre vonatkozó kérdéseinket már feltettük a gyártónak.

Kiegészítés: Időközben megérkeztek az információk a gyártótól, melyek szerint a HyperX Alloy Elite 44 990 forintba kerül majd, és mind a Red, mind a Blue, mind pedig a Brown kapcsolós változat megvásárolható lesz Magyarországon is augusztus 21-től. A magyar kiosztás egyelőre nem szerepel a tervekben.

Az Alloy FPS Pro esetében az ár 32 990 forint lesz, ennél azonban csak a Red kapcsolókat kérhetjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés