Hirdetés

Zajszűrős mikrofonos fejhallgató baráti áron

Kipróbáltuk az aktív zajszűrős, érintésérzékeny kezelőpanellel felszerelt HiFuture Touch ANC headsetet.

Használat közben

Kényelem

Az eszköz kényelmesen simul a fejre, a pánt a súlyt egyenletesen osztja el, így órák után sem éreztük megterhelőnek, a nyakunk sem fáradt el, ami biztos annak is köszönhető, hogy súlya csak 245 gramm. A puha, műbor borítású fülpárnák jól illeszkednek a bőrhöz, de csak közepesen hatékonyan szigetelik el a külvilág zajait, amelyek így azért beszűrődnek. Nagyjából fél óra alatt hajlamosak befülledni, ami egy idő után kifejezetten kényelmetlenné válik, főleg melegben, úgyhogy néha be kell iktatni egy kis szellőztetést. Emiatt lett volna igazán jó, ha pakolnak mellé textilborítású cserepárnákat.


[+]

Bluetooth

A 120 centiméter hosszúságú, hagyományos jack dugóban végződő, lapos profilú műanyag kábel eltávolítható, és így ha szükség van rá, akkor a vezeték cserélhető. Jó pár olyan headset van már, ami mellé jár hosszabbító, de a HiFuture Touch ANC pont nem tartozik ebbe a csoportba. A termékre emellett a Bluetooth 5.0 technológia révén vezeték nélküli úton is eljuttathatóak a különféle tartalmak. Tapasztalataink szerint a párosítás gyors, a kapcsolat stabil és hatótávolság körülbelül 10 méter, tehát ilyen messze távolodhatunk el a forrástól. A beépített akkumulátor Bluetooth használata során 18 órányi üzemidőt szavatol (kikapcsolt zajszűréssel), ami átlagos és kielégítő érték.

Hirdetés

Érintésérzékeny vezérlés

A kábelen nincs vezérlőpanel, ehelyett a hangszóróházakat alakították ki úgy, hogy pusztán érintéssel (négyféle irányba húzással, koppintással) lehessen végrehajtani különféle feladatokat (hangerő-módosítás, Play/Pause, számléptetés, hívásfogadás, hívás megszakítása), ez azonban korántsem tökéletes megoldás. Ugyanis ehhez simogatni kell a fejünkön lévő terméket, de a nálunk lévő változatnál csak a bal oldalival működött a dolog, pedig a gyártó pedig azt ígérte, hogy mindkét oldalon használható.

Ezen kívül ez a szolgáltatás csak akkor jöhet szóba, ha Bluetooth kapcsolaton keresztül kapja a hangot a fejhallgató, a kábeles módszernél felejtős, magyarul kábellel használva nincs mód hangerőállításra vagy a telefonhívás fogadására a fülesen, csak a lejátszón, telefonon tudjuk ezt megtenni. Emellett sokszor hiába tapiztuk, ütögettük finoman a készülékházat, nem történt semmi érdemleges, ráadásul szerintünk elég idétlenül néz ki az, mikor valaki a fején lévő eszközt kezdi el piszkálni, babrálni, kényelmetlen is.


[+]

Mikrofon

A HiFuture Touch ANC olyan headset, amelynél – ellentétben legtöbb "gamer" rokonával – a mikrofont nem kell külön csatlakoztatni, hiszen az a készülékházon belül található. Tapasztalataink szerint a mikrofon jó, de nem hibátlan, enyhe torzítás megfigyelhető, amikor az ember felemeli, kiereszti a hangját, de azért a mondanivaló még ilyenkor is érthető marad.

Aktív zajszűrés

A fejhallgatót aktív zajszűrés technológiával is ellátták, aminek feladata, hogy a beépített mikrofon segítségével és ellenzaj kibocsátásával likvidálja a zavaró külső hangokat. A szolgáltatás működik, de nem száz százalékos hatásfokkal. Amennyiben bekapcsoljuk, akkor a beszivárgó hangok egy része valóban eltűnik, de van olyan, amelyik megmarad, csak egy kicsit halkabb lesz. Ráadásul ez a technológia nincs túl jó hatással a hangminőségre, hiszen az aktiválást követően a megszólalás kicsit tompább lesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés