Hirdetés

Zajszűrős mikrofonos fejhallgató baráti áron

Kipróbáltuk az aktív zajszűrős, érintésérzékeny kezelőpanellel felszerelt HiFuture Touch ANC headsetet.

Hangminőség és értékelés

Itt nem kezdtek el erőlködni mindenféle mesésen hangzó virtuális 7.1 technológiákkal, amelyek egyébként amúgy sem működnek a valóságban soha. Maradt a hagyományos sztereó ígérete, és jól is működik a dolog, a hangok onnan érkeznek, ahonnan jönniük kell,  de ez azért ma már alapelvárás.


[+]

A zárt rendszerű, dinamikus, 50 mm-es hangsugárzókkal ellátott fejhallgató hangereje megfelelő, de nem kiemelkedő, így aki szereti bömböltetni a fülesét, annak nem biztos, hogy ez a modell a legjobb választás. Finom fátyolosság, lágy tompaság szinte mindig érzékelhető, és sok más ilyen jellegű termékhez hasonlóan itt is megfigyelhető némi aránytalanság: A magasakat hajlamos előtérbe helyezni, a basszusokkal szűkmarkúan bánik, a középtartomány nagyjából rendben van. Ezen kívül tapasztaltunk olykor némi zajosodást, főleg nagy hangerőnél, és a finom részletek egybemosását, elkenését sem ússzuk meg. Sajnos.

Hirdetés

Emiatt azt mondanánk, hogy rendes, odafigyelős zenehallgatásra a HiFuture Touch ANC csak korlátozottan, komoly kompromisszumok megkötésével alkalmas. De háttérzene hallgatásával, filmezéssel, YouTube-ozással, játékokkal nem nagyon lehet gond.

Értékelés

A HiFuture Touch ANC sokat ígér, de az az igazság, hogy a gyakorlati próba során azt tapasztaltuk, hogy vannak hiányosságai. Ilyen például az innovatívnak tűnő érintésérzékeny kezelőpanel, ami egyszerűen nem működik hibátlanul, sőt szerintünk maga az alapkoncepció is számos sebből vérzik. De említhetnénk az aktív zajszűrést is, aminek lehetne egy picit jobb a hatékonysága.


[+]

A Bluetooth technológia támogatására nem lehet panasz, és a mikrofon is rendben van alapvetően. A hang minősége elfogadható, de e téren nem neveznénk kiemelkedőnek a terméket. A dizájn viszont elsőrangú, köszönhetően a visszafogott, harmonikus külsőnek, és a behajtogatható hangszóróházakért is dicséret jár. 16 500 forintos árával az olcsóbb mikrofonos fejhallgatók közé tartozik, de ígéretes extrák ide vagy oda, ebben az árfekvésben csodákra nem lehet számítani, a kompromisszumokkal számolni kell.

elefant

A HiFuture Touch ANC mikrofonos fejhallgatót a Fotocopy Kft. bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés