Hirdetés

Tavaszi százalékok

A héten házak, játékos perifériák és más kiegészítők árai csökkentek, de a nyomtatókat is elérték az akciók.

Házak


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A PCX.hu a héten a számítógépházak árai között végzett nagytakarítást, és ez érintette az FSP, a Kolink és a Corsair termékeit is. Az FSP belépőszintű, CMT240-es háza például 13 000 forintért vihető el, mégpedig szép fehér színben, kellemes, minimalista előlapi világítással.


[+]

Miditorony lévén egészen ATX méretig tudunk bele alaplapot építeni, a maximálisan hét PCIe kártyát tartalmazó konfigurációra pedig az oldallapra került ablakon keresztül láthatunk rá. Belül két HDD és két SSD fér el, de az optikai meghajtók sincsenek feledve, két 5,25”-es meghajtó számára is készült fiók. A szellőzés kialakításakor összesen hat ventilátorhellyel gazdálkodhatunk, ami opcionálisan két 280 mm-es radiátor beépítését is jelentheti (elöl és felül van erre lehetőségünk). A 390 x 210 x 450 mm-es gépház felső élére került csatlakozósorban két USB 3.0-s és két USB 2.0-s kivezetést, illetve hangcsatlakozókat találunk, a CPU-hűtőre és a VGA-ra vonatkozó határokat pedig 179 mm-nél, illetve 373 mm-nél húzták meg.


[+]

Nem sokkal kerül többe a nagy testvér CMT330, amely 17 000 forintért lehet a miénk. Ez az egység fekete színű, ablakos oldallappal rendelkezik és valamivel nagyobb, mérete 495 x 215 x 510 mm. Ettől függetlenül a beépíthető alaplap maximális mérete itt is ATX, viszont itt már 8 bővítőkártyának van hely, ami pedig ennél fontosabb, a hűtési opciók között adott a 360 mm-es radiátorok beépítésének lehetősége elöl és felül is.

Az adattárolási megoldás kialakításánál négy SSD-ben gondolkozhatunk, és továbbra is ott a két 5,25”-es fiók optikai meghajtók számára (ezeket viszont bukjuk, ha 360 mm-es radiátor kerül előre). Videokártyából 423 mm hosszúságú egységnek van hely, a processzorhűtőnek azonban csak 163 mm áll rendelkezésére. Az előlap felső részén a CMT240-nél látott csatlakozókínálat köszön vissza, LED-világítást azonban csak a gyárilag telepített egyik ventilátor kínál.


[+]

A teljesen letisztult vonalak kedvelőinek tervezték a Kolink 13 000 forintos Stronghold házát. A dizájn ismerős lehet máshonnan, de ezen az áron nem sok versenyző kínál ennyire „elegáns” külsőt, ráadásul több, a drágább kategóriából ismerős szolgáltatást is „lecsurgattak” ide. A fehér színű, teljesen szögletes egységről hiányoznak a trükkös díszítések, sima burkolat veszi körbe mindenhol. Felül egy mágnesesen rögzített porszűrőt, balra pedig edzett üveg oldalpanelt találunk. Az egyszerű, körben rácsozott előlap mögé három ventilátor kerülhet, belül pedig E-ATX alaplapnak, hét PCIe kártyának, két HDD-nek (vagy több SSD-nek) van hely. A tápegység külön kamrába került, a 435 x 201 x 435 mm-es házba pedig legfeljebb 380 mm hosszúságú VGA-t és 160 mm magasságú CPU-hűtőt építhetünk.


[+]

A szögletes vonalvezetés jelenik meg a Corsair Carbide 270R házán is, mely 19 000 forinba kerül – fekete szín, ablakos oldalpanel, trükkösen megoldott csatlakozó- és vezérlőpanel jellemzi. A hét bővítőkártyát és ATX lapot fogadni képes miditoronyban két 3,5”-es és két 2,5”-es meghajtónak van hely, hűtésnek pedig akár 360 mm-es radiátorokat is beépíthetünk az előlap mögé. A processzorhűtő és a videokártya határa itt 170, illetve 370 mm.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Viszlát tél, helló akciók!

  Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

 • Hardverek március idusán

  Az ünnepi hétvégére komplett számítógépek, notebookok és energiaellátással kapcsolatos termékek árait is megvágták.

 • Itt a tavasz!

  Lassan már a márciusnak is vége, így nemcsak grafikus kártyák és néhány kiegészítő, de kültéri eszközök is terítékre kerülnek az akciók között.

 • Elszórt ajánlatok

  Szép időben csökken az akciós termékek száma, de néhány tápegység, pár ház és monitor így is került az összeállításba

Előzmények

Hirdetés