Hirdetés

Hardverkínálat október végén

Gamer PC-k és notebookokA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Múlt héten a PCX.hu webáruház jó széles saját konfigurációkínálatából két erősebb, bőven kétszázezer forint fölötti, gamer összeállítást mutattunk be, de mi van akkor, ha az embernek lényegesen kevesebb pénze van játékra való számítógépre? Egészen érdekes ajánlat a PCX X4 N441-es gépe, ami valamivel 150 000 forint alatt vihető haza. Alapja a legutoljára bejelentett GeForce, a GTX 950, mely ugyan 15-20%-kal lassabb a GTX 960-nál, de a legtöbb mai játék Full HD-ben stabilan fut rajta. Mellé a ma beszerezhető egyik legolcsóbb négymagos processzor, az AMD Athlon X4 860K került 8 GB memória, 1 TB-os merevlemez és 450 wattos SuperFlower táp társaságában, így a vételár megállt 147 000 forint környékén.

Nagyjából annyival drágább a PCX I3 N323 az előbbi konfigurációnál, mint amennyivel erősebb a benne lévő GeForce GTX 960 a GTX 950-nél. Ezúttal már Intel processzorért nyúltak, Core i3-4160 került a csomagba, ami bár csak virtuálisan négymagos (két valódi mag Hyper-Threadinggel támogatva) de lazán felveszi a versenyt az AMD négymagosaival. A memória itt is 8 GB, a háttértár 1 TB-os, a táp viszont FSP Hexa+ 400 wattos, a ház pedig Thermaltake Urban S1. A 175 000 forint körüli vételárba még egy korrekt kis Arctic Alpine 11 Pro Rev2 processzorhűtő is belefért.

Notebookok terén sem csak azzal a géppel lehet játszani, ami valamelyik márka méregdrága, gamer termékvonalába tartozik. Itt van például az Asus 17,3 hüvelykes alapmodellje, az X751LX. A 2,1 GHz-es órajelre képes Core i3-5010U és a mellé telepített 4 GB rendszermemória persze teljesen más grafikai szintet engedélyez, mint amit akár csak az olcsóbb asztali játékgépek, de a kijelző 1600x900 pixeles felbontásához a GeForce GTX 950M még éppen elegendő, akár a komolyabb, mai játékoknak is nekifoghatunk vele, ha egy kicsit visszaveszünk a grafikai részletességből. Az 1 TB-os merevlemezzel felszerelt laptop FreeDOS operációs rendszerrel 159 290 forintba kerül.

Lényegesen erősebb központi processzort kínál a 15,6 hüvelykes Asus X550JX. A benne dolgozó Core i5-4200H ugyan szintén kétmagos Hyper-Threading támogatással, mint a Core i3, de maximális órajele lényegesen magasabb, 3,4 GHz. Ezúttal a GeForce GTX 950M-nek könnyebb dolga lesz, mert a kijelző maximális felbontása 1366x768 pixel. Sajnos a merevlemezt 500 GB-osra redukálták, a vételár pedig FreeDOS operációs rendszerrel 183 590 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Tarkabarka őszi hardverek

  Asztali és mobil gamer PC-k mellett sok érdekességet válogattunk csokorba a hazai kínálatból.

 • Heti hardverpiaci ajánló

  Monitorok, gamer konfigurációk, NAS-ok, okos eszközök, házak és notebookok kerültek rendszeres heti piaci összefoglalónkba.

 • Új vasak és SSD-áttekintés

  Hardverpiaci újdonságok és érdekességek bemutatása mellett megnéztük, mi a helyzet az SSD-k világában.

 • Újra felpörög a hardverpiac

  Grafikus kártyákat, monitorokat, házakat, mobilos apróságokat és notebookokat válogattunk csokorba.

Hirdetés