Hirdetés

Új vasak és SSD-áttekintés

PC-k, digitalizálókA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Lassan de biztosan közelednek a hosszú és hideg téli esték, amiket sokan (a nyári meleg estékhez hasonlóan) a számítógép képernyője előtt töltenek valami jó kis játékkal. Aki most venne új, gamer PC-t, de nem szeretne túl sokat költeni rá, annak a Foramax AMD Game Premium PC V2 konfigját ajánljuk. Alapja az AMD olcsó, de mégis négymagos FX-4300 processzora, amivel nem kerülünk majd abba a kínos helyzetbe, ami a hasonló erejű Core i3-akkal előfordulhat, hogy a kevés mag miatt nem indul el egy komolyabb játék.

A PC-be 8 GB memóriát telepítettek, ami alapszinten, a költségeket szem előtt tartva ugyanúgy elég lesz, ahogyan az 1 TB-os merevlemez is. A játékért felelős fő komponens a Gigabyte Radeon R7 370-es kártyája 2 GB GDDR5 memóriával, ami a legtöbb játékhoz még éppen jó Full HD felbontásban, magas grafikai részletesség mellett. A három év garanciával 139 900 forintos összeállítás kompakt, DeepCool Smarter házba kerül, 580 wattos DeepCool táp hajtja, és a Foramax Computers ingyen házhoz szállítja.

Aki hajlandó még hatvanezer forintot befektetni, az már egy teljesen más kaliberű, AMD-s PC-t kaphat. Az AMD Game Pro V1 Premium PC-nek nyolcmagos AMD FX-8320 processzora van 8 GB memória társaságában, merevlemeze 2 TB-os, sőt 120 GB-os SSD is van mellette, ami jelentősen megnöveli a rendszer általános fürgeségét. A játékos teljesítményre pedig a Radeon R9 380 van jó hatással, az R9 370-hez képest negyven százalékos előrelépést jelent, tesztünk alapján egy picivel gyorsabb a GeForce GTX 960-nál. DeepCool Tesseract házba szerelve, 600 wattos Cooler Master táp társaságában, ingyenes kiszállítással és három év garanciával 199 900 forintot kell a számítógépért kifizetni. Természetesen az előző konfigurációhoz hasonlóan a konfiguráció csak kiindulási alapot jelent, kérésre bármelyik komponense módosítható.

Frissítette egyszerűbb Intuos digitalizáló tábláinak kínálatát a Wacom. Az alapot a Draw elnevezésű verzió jelenti, mely egyben a legolcsóbb is 23 800 forintos árával. Rajzolási területe 152 x 95 milliméter, kezelésében négy programozható gomb segít, cserélhető hegyű tolla pedig 1024 nyomásszintet különböztet meg, viszont nem mutitouch rendszerű.

Ugyanekkora érzékelő felülettel, de már multitouch képességgel érkezik az Intuos Art, Comic és Photo verzió, melyek színüktől és csomagolásuk stílusától eltekintve azonos képességgel bírnak, vételáruk pedig 33 990 forint. Ha valakinek kevés lenne a 152 x 95 milliméteres rajzterület, választhatja a nagyobb Intuos verziót, ami 68 200 forintért cserébe 216 x 135 milliméteres felületet kínál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Heti hardverpiaci ajánló

  Monitorok, gamer konfigurációk, NAS-ok, okos eszközök, házak és notebookok kerültek rendszeres heti piaci összefoglalónkba.

 • Tarkabarka őszi hardverek

  Asztali és mobil gamer PC-k mellett sok érdekességet válogattunk csokorba a hazai kínálatból.

 • Hardverkínálat október végén

  Játékosoknak szánt PC-k és notebookok mellett egyéb érdekességeket is mutatunk a hazai boltok választékából.

 • Kiadós hardveradag Halloweenre

  Ahogy közeleg a karácsonyi szezon, úgy kerül egyre több új, érdekes termék a boltokba; ezekből válogattunk.

Előzmények

Hirdetés