Hirdetés

Kiadós hardveradag Halloweenre

SzámítógépekA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Két újabb játékosoknak szánt konfigurációval rukkolt elő a Foramax Computers abban a kétszázezer forintos fájdalomküszöb alatti kategóriában, ahol elég sokan válogatnak így karácsony közeledtével. A Foramax Intel Gamer Pro V1 Premium PC a ma beszerezhető legolcsóbb, valódi négymagos Intel Core processzorra, az i5-4460-ra épül, mellé 8 GB memóriát és 1 TB-os merevlemezt tettek, a rendszer általános fürgeségén pedig 120 GB-os SSD lendít jó nagyot. A grafikáért GeForce GTX 950 felel, ami a jelenlegi játékok többségét Full HD felbontásban, nagy felbontás mellett is futtatni tudja. Az összeállítás DeepCool Smarter házban, 580 wattos DeepCool táppal 184 900 forintba kerül.

Néhány ezressel drágább csak a Foramax Intel Gamer Pro V2 Premium PC, amiben a leglényegesebb előrelépés a GeForce GTX 960 bevetése. Ezzel nagyjából 15%-ot nőtt a grafikus teljesítmény, tehát több benne a tartalék, később kellhet csak újabb, gyorsabb modellre cserélni. Mivel ez a grafikus kártya bizony nem csak néhány ezressel drágább, az SSD-t be kellett áldozni, így búcsút mondhatunk a gyors rendszerindításnak. Erre megoldást jelenthet egy SSHD beépítése, azzal a GTX 960 mellett is be lehetne férni kétszázezer forint alá. A Foramax Computers ingyen szállítja ki saját konfigurációit, melyekre három év garanciát vállal. Kérésre szabadon átszabhatóak, a későbbiekben garanciavesztés nélkül bővíthetőek.

A Shuttle barebone számítógépvázaival már a hatodik generációs Intel Core i, vagyis Skylake processzorokra koncentrál. A közkedvelt XPC cube kocka házak között az SG170R6 modellt kínálják. A szokás szerint 216 mm széles, 198 mm magas és 332 mm mély házba ezúttal Intel H170 chipkészletes alaplap került, amire LGA1151 processzorfoglalatot tettek. A DDR4 memóriát négy aljzat várja, van M.2 SSD foglalat és teljes magasságú grafikus kártyát is betehetünk, de arra figyelni kell a kiválasztásánál, hogy a mellékelt táp csak 300 wattos. A kis házba egy 5,25 hüvelykes és két 3,5 vagy 2,5 hüvelykes adattár fér be, ára pedig az alaplappal, táppal és 91 wattos TDP-ig ajánlott processzorhűtővel százezer forint.

Lényegesen kisebb jószág az XPC slim családba tartozó Shuttle DH170, ami mindössze 43 mm magas, alapterülete pedig 190 x 165 mm, vagyis igazi apróságról van szó. Mégis olyan komoly hűtési rendszert tettek bele, hogy Intel H170 chipkészletes alaplapja révén a 65 wattos TDP értékű, LGA1151 foglalatos Skylake processzorokat is kezelni tudja. A CPU mellé két SO-DIMM DDR3L memóriafoglalatot készítettek elő, az SSD-ket M.2, a Wi-Fi modulokat rövid Mini PCI Express fogalat várja, és még egy 2,5 hüvelykes merevlemezhelyet is kialakítottak. A Shuttle DH170 barebone ára szintén közelíti a százezer forintot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Hardverkínálat október végén

  Játékosoknak szánt PC-k és notebookok mellett egyéb érdekességeket is mutatunk a hazai boltok választékából.

 • Tarkabarka őszi hardverek

  Asztali és mobil gamer PC-k mellett sok érdekességet válogattunk csokorba a hazai kínálatból.

 • Heti hardverpiaci ajánló

  Monitorok, gamer konfigurációk, NAS-ok, okos eszközök, házak és notebookok kerültek rendszeres heti piaci összefoglalónkba.

 • Új vasak és SSD-áttekintés

  Hardverpiaci újdonságok és érdekességek bemutatása mellett megnéztük, mi a helyzet az SSD-k világában.

Hirdetés