Hirdetés

Heti hardverpiaci ajánló

PC-k és NAS-okA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Múlt héten két AMD hardverre alapozó konfigurációt mutattunk be a Foramax Computers palettájáról; most az Intel és NVIDIA fémjelezte kínálat két tagját mutatjuk be. Processzorainak árazásánál az Intel kihasználja, hogy a leggyorsabb AMD-s ellenlábasok is csak a közepes Core i5-öket érik be, így alaposan megkérheti az árukat. A Foramax Intel Game Pro V1 konfigurációjának alapja a négymagos, 3,4 GHz-ig felpörgő Core i5-4460, amit egy B85 chipkészletes, Gigabyte microATX alaplapba tettek, hogy beleférjen a DeepCool Smarter minitoronyba. A játékért kissé tuningolt GeForce GTX 960 felel szintén a Gigabyte kínálatából. Munkájában 8 GB RAM és 1 TB-os merevlemez segíti, az áramellátásról pedig 600 wattos Cooler Master táp gondoskodik. A Foramax Intel Game Pro V1 három év garanciával és ingyenes házhozszállítással 188 900 forintba kerül.

A legerősebb Foramax konfiguráció az Intel Game Pro V3. Ebben a gépben Intel Core i7-4790 szív dobog Asus B85M-G alaplapban, 16 GB memória és 2 TB-os merevlemez társaságában. Nem hiányozhat az SSD egy csúcsgépből: 250 GB-os Samsungot építenek be. Grafikus kártyának az Asus boszorkánykonyhájából származó GeForce GTX 970-et kapjuk, ennek a Full HD fölötti felbontás sem okoz gondot. A konfigurációt DeepCool Tesseract házban és 700 wattos FSP Hyper táppal ajánlják, három év garancia és ingyenes kiszállítás mellett 354 900 forintos áron. Kérésre természetesen bármelyik komponensét módosítják.

Két belépőszintű NAS-sal jelentkezett az Asustor. Az Asus leányvállalata az anyacég routereinél megismert, csiszolt gyémántra emlékeztető homlokfalat készített az egységesebb márkajelleg érdekében. A burkolat alatt Marvell Armada 385 kétmagos, ARMv7 architektúrás rendszerchip dolgozik 512 MB memória táraságában, ami bőségesen elegendő a kettő vagy négy, SATA portra köthető adattár, a két USB 3.0 kapu és a Gigabit Ethernet port alapszintű kiszolgálásához. Úgy alakították ki az újdonságokat, hogy a merevlemezeket segédeszköz nélkül lehessen telepíteni. A kétfiókosnak 70 milliméteres, a négyfiókosnak jó nagy, 120 milliméteres ventilátora van, ami halk üzemben is megfelelő szellőzést biztosít. A kétfiókos Asustor AS1002T vételára 55 000 forint, a négyfiókos AS1004T-ért 90 000 forintot kérnek.

Néhány kategóriával feljebb is újdonságokkal rukkolt elő az Asustor. Elsőként mutattak be a hazai piacon Braswell platformos NAS-t, ami az új Cherryview lapkára, tehát a legújabb Atomra épít. Az otthoni felhasználóknak szánt kínálat csúcsán csücsül az AS61-es család, melyet kétmagos Celeron N3050-nel szerelnek, 2 GB memóriája pedig 8 GB-ig bővíthető. Nem egy, hanem két Ethernet portja van, mindkettő gigabites, öt USB kapuja közül három darab 3.0-s, és még két eSATA csatlakozó is került rá, a multimédiások pedig a HDMI-nek és a digitális hangkimenetnek örülnek majd. A fejlett NAS operációs rendszer mellé akár Linuxot vagy Windowst is telepíthetünk. A kétfiókos Asustor AS6102T hozzávetőleg 140 000 forintba kerül, ha pedig kevés lenne a kétmagos Celeron, választhatjuk négymagos Celeron N3150-nel az AS6202T-t is 175 000 forint környékén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés