Hirdetés

Tarkabarka őszi hardverek

PC konfigurációkA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Ezúttal a PCX.hu webáruház kínálatából mutatunk be két készre szerelt számítógépet. Rengeteg, közel kétszáz összeállítás szerepel náluk különböző kategóriákra osztva, és akinek ez is kevés lenne, a gépösszerakóval maga is nekiállhat a virtuális építésnek. 4990 forint ellenében szerelik össze szakszerűen a kiválasztott alkatrészeket, de ezt megcsinálhatjuk házilag is, persze ilyenkor ránk hárul az összeborzolt processzorfoglalati tüskék vagy a rövidre zárt grafikus kártya felelőssége.

A szórakozáshoz ajánlott számítógépek között találtuk a PCX I5 N348 nevezetű konfigurációt, mely játékra is jó választás. A Gigabyte gyárilag tuningolt, 2 GB memóriás GeForce GTX 960-as grafikus kártyája dolgozik benne, amit négymagos Intel Core i5-4460 processzor és 8 GB HyperX Fury rendszermemória támogat. Az adattároló részleg is nagyon korrekt, az 1 TB-os Western Digital merevlemez mellett 240 GB-os Kinston SSD-t is kapunk. Csinos, letisztult Zalman R1 házba kerül a számítógép, az áramellátásért 500 wattos Zalman táp felel, és még a gyárinál jobb processzorhűtőre is gondoltak, Arctic Freezer i30-at kapunk. Mindezért megközelítőleg 220 000 forintot kérnek.

Annak ellenére, hogy külsőre kisebb, egy kategóriával magasabb gamer teljesítmény kínál, és ezért a játékhoz ajánlott összeállítások között szerepel a PCX I5 N701X konfig. Ennél már az Asus műhelyéből származó GeForce GTX 970 grafikus kártyát kapunk, annak pedig a Full HD fölötti felbontás sem jelent gondot. Az Intel Core i5-4590 processzor éppen ki tudja hajtani, és a legtöbb esetben a 8 GB memória is elég lesz mellette.

Ha bővíteni szeretnénk, vagy a 120 GB-os Kingston SSD-t, esetleg az 1 TB-os HDD-t cserélnénk nagyobbra, elég a Konfigurálom gombot megnyomni, és máris a gépösszerakóban találjuk magunkat, ahol kedvünkre válogathatunk a bővítmények között. Ehhez az összeállításhoz a Cooler Master N300-as minitornyát és az FSP Raider S 550 tápját választották, megtartották a gyári Intel processzorhűtőt, a vételár pedig picivel 280 000 forint alatt maradt.

Teljesen más kaliberű számítógép építhető a Shuttle legújabb XPC nano barebone PC-je köré. Az alig több mint fél liter térfogatú apróságban Broadwell-alapú Core i és Celeron processzor lehet, mellé két SO-DIMM DDR3L memóriafoglalatot forrasztottak, adattárolóból pedig 7 mm magas, 2,5 hüvelykes SATA-t és rövid M.2 csatolós SSD-t fogad, illetve SD kártyaolvasója, valamint Wi-Fi és Bluetooth adaptere is van. Jól felszerelték csatlakozókkal is: összesen négy USB-jéből kettő USB 3.0-s, van HDMI és mini DisplayPort képkimenete, Gigabit Ethernet aljzata és RS232 portja is. Ára memória és adattár nélkül, Celeron 3206U processzorral 49 000 forint, Core i3-5005U-val 111 000 forint, Core i5-5200U-val 138 000 forint, Core i7-5500U-val pedig 185 000 forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés