Hirdetés

Hardverkínálat februárban

B250-es alaplapokat, gamer kiegészítőket, DJ pultokat, monitorokat és sok más újdonságot, érdekességet gyűjtöttünk össze.

B250-es Asus alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A Z270 és H270 után most a B250-ös vezérlőchipet használó, LGA1151 foglalatos, Kaby Lake processzorokhoz ajánlott Asus alaplapokat mutatjuk be. A kínálat ezúttal is a Prime modellekre alapoz, de az árazás már értelemszerűen alacsonyabb. A B250 szerényebb 270-es társainál, de azért így sem kell szégyenkeznie. Az Asus Prime B250-Plusnak például két hosszú PCI Express csatolója és két M.2 foglalata is van, igaz, csak az egyik PCI Express 3.0 tud x16 sebességet. A hat USB 3.0 kapu is bőségesen elég, az egyiket Type-C formátumban vezették ki a hátlapra. A nyolccsatornás hangkodek és a Gigabit Ethernet vezérlő is a Realtektől érkezett. Az ATX formátumú Asus Prime B250-Plus vételára valamivel túllépi a harmincezer forintot, a microATX-es Asus Prime B250M-Plus viszont Intel Ethernet vezérlővel picivel ez alatt a határ alatt marad.

Egy kicsivel komolyabb az Asus Prime B250-Pro, ami kapott egy ASMedia USB 3.1 vezérlőt és még egy USB Type-C aljzatot a hátuljára, ára pedig 33 000 forint környékén alakul. Az Asus B250-es kínálat csúcsán a Strix B250F Gaming áll, ami természetesen játékosoknak szánt verzió. Alapvető képességeiben nem különbözik a Prime B250-Prótól, de nyomtatott áramköre és hűtése sokkal látványosabb, van változtatható színű háttérvilágítása, egyik hosszú PCI Express csatolója fémmel erősített, és ha szeretnénk, az Asustól letöltött tervek alapján 3D nyomtatóval mindenféle kiegészítőket készíthetünk hozzá. Lényeges különbség még a Realtek helyett Intel I219V Ethernet adapter. A Strix gamer változat nagyjából tízezer forinttal drágább a Prime B250-Prónál, tehát 43 000 forint környékén vásárolható meg.

Az Asus B250-esek sorának alsó végén két nagyon hasonló microATX-es modell található. A Prime B250M-A annyiban tér el a B250M-Plustól, hogy csak egy hosszú PCI Express csatolója van, így nem támogatja az AMD Crossfire rendszerét, hálózati vezérlője pedig a Realtektől jött. Még a legszimplább Prime B250M-K-nak sincs semmi komoly hiányossága, mindössze két memóriafoglalatot, a PCI Express átmogatású M.2 aljzatot (a SATA támogatású megmaradt rajta) és az USB Type-C csatlakozót vették le róla. Az Asus Prime B250M-A picivel 27 000 forint alatt kapható, a Prime B250M-K-ért alig több mint 24 000 forintot kérnek.

Ezekhez a szerényebb alaplapokhoz jól illik a kétmagos, négyszálas Core i3-7100 processzor, amely 37 000 forint körüli árával jelenleg a legolcsóbb Kaby Lake architektúrás modell a hazai piacon. Ha valódi négymagost szeretnénk, amit egyes játékok megkövetelnek, akkor a Core i5-7400 a legolcsóbb alternatíva a hetedik Core i generációban, de ezért már közel hatvanezer forintot kell kifizetnünk. Némi vigaszt nyújthat a magas árakért cserébe, hogy az előző generációs modellek egyelőre alig olcsóbbak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Friss, ropogós hardvermix

  Új MSI alaplapok, grafikus kártyák, nagy monitorok, gamer netebookok, laptoptáskák és sok más érdekesség.

 • Hardverpiaci ízelítő

  Alaplapokat, nagy monitorokat, gamer széket, hűtőket, notebookokat és más újdonságokat válogattunk össze a hazai boltok kínálatából.

 • Új hardverek március elején

  Ryzenhez való alaplapokat, vékony kávájú monitorokat és sok más érdekesség a hazai választékból.

 • Hardverpiac Ryzennel

  Monitorokat, új AMD processzorokat, hozzá illő alaplapokat, notebookokat, SSD-ket és sok mást válogattunk össze a hazai kínálatból.

Előzmények

Hirdetés