Hirdetés

Szemezgetés az aktuális hardverekből

Alaplapokat, kevésbé ismert adattároló-márkákat, monitorokat és notebookokat ajánlunk.

Intel H270-es alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben sokat foglalkoztunk az Intel hetedik generációs, Kaby Lake architektúrás Core i processzoraihoz való alaplapokkal. Eddig a csúcskategóriás, tuningot is támogató, Z270 vezérlőchipes megoldások voltak terítéken, most az eggyel alacsonyabb szintet képviselő, tuning nélküli, H270-re épülő modellekből adunk ízelítőt. Ezen a téren is az Asus kínálja a legtöbbféle megoldást, például az új Prime családban, amit a fekete nyomtatott áramkör és a világos kiegészítő elemek jellemeznek.

Az ATX formátumú Asus Prime H270 Plus és Prime H270 Pro nagyon hasonlít egymáshoz, mindkettőn LGA1151 processzorfoglalat, négy memóriaaljzat, két hosszú, CrossFire-támogatású PCI Express csatoló, valamint ugyanennyi M.2 SSD aljzat található. A Pro verzió vegyesen kapott még PCI és PCI Express x1 csatolókat, hátulján van DisplayPort és USB 3.1 kapu, Ethernet vezérlője pedig az Inteltől származik. A Plus verziónak csak további PCI Express x1 csatolói és USB 3.0 portjai vannak, Ethernet adapterét pedig a Realtek szállította, cserébe viszont valamivel olcsóbb: három év garanciával 36 000 forint környékén kapható, míg a H270 Pro nagyjából 39 000 forintba kerül.

A microATX formátumú Asus Prime H270M Plus a fenti két verzió keveréke. Ugyanúgy ott van rajta a két hosszú PCI Express foglalat és a két M.2 aljzat, de Ethernet vezérlője Intel; USB 3.1 vezérlője, PCI csatolója és DisplayPort képkimenete viszont nincs. 34 500 forint körüli vételára is kedvezőbb.

A játékosokat célozza az Asus ROG Strix H270F Gaming alaplap, aminek fekete nyomtatott áramkörét egyedi mintázat és hatalmas bordák dobják fel. Ha ez nem lenne elég, be lehet kapcsolni az Aura Sync RGB világítást, ami akár a Strix grafikus kártyákkal szinkronban működő fényjátékra is képes. A gyakorlatiasabb funkciók közül a fémmel megerősített elsődleges PCI Express csatolót, a két M.2 SSD foglalatot, az USB 3.1 kaput, a játékhoz optimalizált hálózati vezérlőt és a fejlett hangkodeket emelnénk ki, de érdekes extra a 3D nyomtatóval készíthető kiegészítők sora is. Az Asus ROG Strix H270F Gaming alaplapot 47 000 forint körüli áron lehet megvásárolni, a szokásos három év garanciával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardverkínálat februárban

  B250-es alaplapokat, gamer kiegészítőket, DJ pultokat, monitorokat és sok más újdonságot, érdekességet gyűjtöttünk össze.

 • Friss, ropogós hardvermix

  Új MSI alaplapok, grafikus kártyák, nagy monitorok, gamer netebookok, laptoptáskák és sok más érdekesség.

 • Hardverpiaci ízelítő

  Alaplapokat, nagy monitorokat, gamer széket, hűtőket, notebookokat és más újdonságokat válogattunk össze a hazai boltok kínálatából.

 • Új hardverek március elején

  Ryzenhez való alaplapokat, vékony kávájú monitorokat és sok más érdekesség a hazai választékból.

Előzmények

 • Új vasak január legvégén

  Friss alaplapokat, látványos házakat, grafikus kártyákat és egy csokor notebookot mutatunk a hazai kínálatból.

 • Hardverek a téli hidegben

  Új alaplapokat, látványos házakat, notebookokat és további érdekességeket mutatunk a hazai boltok kínálatából.

 • Új hardverek a hóban-latyakban

  Friss alaplapokat, óriás monitorokat, színes notebookokat és sok más érdekesség a hazai boltokból.

 • Évkezdő hardverkínálat

  Friss processzorokkal, erős notebookokkal és az elmúlt év slágereivel kezdjük az évet a hazai piacon.

Hirdetés