Hirdetés

Hardverpiaci ízelítő

Alaplapokat, nagy monitorokat, gamer széket, hűtőket, notebookokat és más újdonságokat válogattunk össze a hazai boltok kínálatából.

Gigabyte Z270 alaplapok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Erre a hétre is tartogattunk új, elsősorban a tuningos Kaby Lake processzorok alá való, Intel Z270 vezérlőchipes alaplapokat. Az Asus és az MSI esetében kiderült, hogy aki ilyet szeretne, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, de cserébe megkap mindent – és talán többet is – mint amire szüksége lehet. A Gigabyte teljesen más irányba mozdult, ugyanis nem csak méregdrága csúcsmodelleket, hanem kevésbé csillivilli, olcsóbb tuningos megoldásokat is kínál.

Az ATX  formátumú Gigabyte Z270-HD3P a maga alig több mint negyvenezer forintos árával sokkal inkább a tuning nélküli, H270-es vagy középkategóriás, B250-es megoldások közé sorakozhatna be. Három év garancia jár hozzá, mindeközben van PCI Express x4 csatolós (SATA-val is kompatibilis) M.2 SSD foglalata, két hosszú PCI Express aljzata CrossFire támogatássa, Intel Ethernet adaptere és ASMedia külső vezérlőchip révén szupergyors USB 3.1 csatlakozói is, amelyek közül az egyik Type-C formátumú.

Mindössze pár százassal drágább a microATX-es Gigabyte Z270-D3H. Kisebb mérete ellenére nem hiányzik róla a két hosszú PCI Expess foglalat és az M.2 aljzat sem, Ethernet vezérlője az Inteltől jött, az USB-részlegen viszont be kell érnünk a chipkészlet által támogatott, kilenc darab USB 3.0-val, melyekből az egyik Type-C formátumú.

44 680 forintos árával a Gigabyte Z270 Gaming K3 sem nevezhető drágának, különösen konkurenseihez képest, pedig itt már megkapunk mindenféle hangzatos extrát, amivel a vetélytársak is kampányolnak a vásárlók kegyeiért. Van például LED világítás – igaz, csak egyszínű vörös, és nem RGB-s. A fő PCI Express videokártya-csatlakozót fémburkolattal erősítették meg, ezen felül még két hosszú PCI Express aljzat van a lapon. Jár az M.2 SSD foglalat, a külső vezérlős USB 3.1 Type-C csatlakozó, egy fejlettebb a hangkodek, az Ethernet vezérlő pedig játékra optimalizált Killer E2500.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Új hardverek március elején

  Ryzenhez való alaplapokat, vékony kávájú monitorokat és sok más érdekesség a hazai választékból.

 • Hardverpiac Ryzennel

  Monitorokat, új AMD processzorokat, hozzá illő alaplapokat, notebookokat, SSD-ket és sok mást válogattunk össze a hazai kínálatból.

 • Hardveraktualitások tavaszra

  Processzorok és alaplapok, notebookok, konzolok és egy sereg más érdekesség a hazai boltokból.

 • Tavasz a hardverboltokban

  Új csúcs grafikus kártya, monitorok, akciók és más érdekességek aktuális összefoglalónkban.

Előzmények

Hirdetés