Hirdetés

Márciusi fiatal hardverek a nemzet ünnepén

AMD FM2+


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Nagyjából két hónapja van a piacon az AMD legújabb, Kaveri processzorcsaládja, így megnéztük, mi a helyzet az árazásával. A felemás fogadtatásban részesült, CPU-teljesítményben alig javuló újdonságok közül a szorzózármentes négymagosok számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre. Induláskor az ilyen processzorok közül a kisebb A10-7700K-t három év garanciával 47 000 forint környékén kínálták, most 42 230 forintért kapható, vagyis nagyjából tíz százalékkal lett olcsóbb. Hasonló mértékben csökkent a csúcs A10-7850K ára, mely 53 000 forintról indult és most 47 900 forintért vihető haza.

Ha pusztán a CPU-részleg teljesítményére koncentrálunk, akkor sokkal jobb választásokat is találhatunk a piacon, például az AMD FX-6300 harmincezer forintos áron nyújt nagyjából 15%-kal magasabb teljesítményt, továbbá az A10-7850K-hoz hasonlóan valamivel ötvenezer forint alatt kapható Intel Core i5-4440 közel másfélszer olyan erős CPU-ban, mint a legjobb Kaveri. Ha pedig a játék a cél, akkor érdemesebb beszerezni egy Athlon II X4 750K processzort 19 000 forint környékén, a megmaradt 23-28 000 forintot pedig egy Radeon HD 7770 grafikus kártyára költeni.

Alaplap terén viszont nagyon kellemes árazást kapott az AMD új platformja. Az FM2+ foglalatos csúcsmodellek közé sorakozik például az Asrock FM2A88X+ Killer, melynek fő érdekessége a Killer E2200 Ethernet hálózati vezérlő, amit kimondottan a játékok igényei szerint készítettek, hogy minél alacsonyabb késleltetést biztosítson. Emellett két hosszú, SLI-t és Crossfire-t is támogató PCI Express foglalatot, fejlett áramellátó részleget, Realtek ALC1150 alapú, gondosan elszigetelt hangkodeket, hat SATA 3.0 csatlakozót kapunk, a hátlapra pedig négy USB 3.0 aljzatot és három monitorkimenetet telepítettek. Az Asrock FM2A88X+ Killer alaplap három év garanciával 24 190 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés