Hirdetés

Hardverpiaci terepszemle

Hirdetés

Cooler Master és Patriot


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Újabb hangcsillapított házzal jelentkezett a Cooler Master. A Silencio 652S alapvetően nem sokban különbözik az általunk is tesztelt Silencio 650-től: egy hangelnyelő anyagokkal bélelt miditorony, de rengeteg részletében továbbfejlesztették. Homlokzata elegánsabb, a tetején lévő, fedéllel takart nyílásba már nem egy, hanem két ventilátor tehető, a merevlemezhelyeket úgy alakították ki, hogy négy rekesz könnyedén 3,5 hüvelykesből 2,5 hüvelykesre redukálható legyen, áttervezték az alsó nyílások porszűrőit, és az oldalfal nyílása is filtert kapott. További lényeges extra, hogy a Silencio 652S megkapta a Cooler Master új, nagyon halk, Silencio FP 120 ventilátorait. A három ventilátorral szerelt, halk ház vételára három év garancia mellett 31 930 forint.

Kompakt vízhűtések terén is újdonsággal szolgál a Cooler Master. Nepton termékcsaládjának fő érdekessége, hogy a Seidon és Eisberg modellekkel ellentétben nem 120, hanem 140 milliméteres ventilátorokra alapoz, ehhez igazodik a Nepton 140XL egy, illetve a Nepton 280L két ventilátort fogadó radiátora. A hűtők lelke ugyanaz a Cooler Master által fejlesztett, vizesblokkot és pumpát magába foglaló egység, amivel a Seidon 120V modellt szerelik, a csövek viszont erősebb burkolatot kaptak. A Cooler Master Nepton 140XL vételára 31 120 forint, a Nepton 280L pedig nagyjából 37 000 forintba kerül.

Gyors és nagy kapacitású pendrive-ok területén rendszerint jól szerepelnek az egyébként SSD-kel is foglalkozó márkák, hiszen a fürge pendrive kulcsa az SSD-khez hasonlóan többcsatornás felépítés. A Patriot Supersonic Magnum USB 3.0-s adattárolója nyolccsatornás kialakítása révén éri el a gyár által megadott 260 MB/s-os olvasási és 160 MB/s írási csúcssebességet, aminek már a fele is tisztességes eredmény lenne. Az interneten fellelhető tesztek szerint a gyakorlatban 200 MB/s fölötti olvasási és 120 MB/s körüli írási tempóra képes a 128 GB-os változat, melynek vételára 32 510 forint, tehát nem csak a sebessége, hanem az ára is az SSD-kéhez mérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés