Hirdetés

Márciusi fiatal hardverek a nemzet ünnepén

Adattárolók

Meglehetősen érdekes külső merevlemezt találtunk a Lenovo kínálatában. A Multimode Wi-Fi Storage névből annyit ki lehet következtetni, hogy az adattár Wi-Fi hálózaton keresztül érhető el, de emellett van Gigabit Ethernet és USB 3.0 csatlakozója is. További különlegessége, hogy akkumulátorral is ellátták, melyről nem csak az 1 TB-os winchestert hajtja, hanem töltőként is használható. Így aztán nem meglepő, hogy a komoly tudású, sokoldalú eszköz nem valami olcsó, nagyjából 40 800 forintba kerül.

Talán kevesen tudják, hogy 2013 elejétől a Lenovo zászlója alatt jelennek meg a korábban az EMC-hez tartozó Iomega elsősorban kis- és középvállalatoknak szánt hálózati adattárai, LenovoEMC márkanéven. Az Iomega ix2 klasszikus, kétfiókos, Marvell rendszerchipre építő NAS Gigabit Ethernet csatlakozóval és egy USB 2.0 aljzattal, vételára pedig merevlemezek nélkül, három év garanciával megközelítőleg 45 000 forint. Aki nem igényli a két merevlemez képességeit, az választhatja az ugyanilyen hardverre épülő Iomega EZ Media & Backup Centert, mely külső formatervében is hasonlít kétfiókos társára. Az egyfiókos megoldás 2 TB-os merevlemezzel és három év garanciával körülbelül 58 000 forintot kóstál.

Nemrégiben új SSD-családdal rukkolt elő a Trascend. Az SSD340 széria nem folytatja az SSD320 Sandforce hagyományát, mert JMicron JMF667H vezérlővel látták el, ami MLC NAND lapkákat irányít. A Transcend SSD340-es családjára 520 MB/s-os olvasási és 290 MB/s írási csúcssebességet ad meg. Háromféle kapacitással érhető el a hazai piacon, a 64 GB-os ajánlott végfelhasználói ára 17 600 forint, a 128 GB-os verzióé 23 400 forint, a 256 GB-os, legnagyobb tápkapacitásúé pedig 41 600 forint.

Vicces kis adattárakra, mesefigurákról mintázott pendirve-okra specializálja magát a Tribe márka. Legújabb termékvonaluk a Hupikék Törpikék világába röpíti el a felhasználót, ideális ajándék lehet gyerekeknek vagy gyerekkorban megrekedt felnőtteknek. A négytagú kínálatban Törpillát, Törpapát, Okoskát és a Fekete törpöt találjuk meg, egységesen 8 GB-os tárkapacitással, 4500 forint körüli áron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés