Hirdetés

Friss termés a hardverboltokból

Asus érdekességek


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Új, elsősorban vállalati felhasználókat célzó alaplappal jelentkezett az Asus. A CS-B modell különlegessége, hogy állandó, megszakítás nélküli üzemre tervezték, ehhez a TUF (The Ultimate Force) termékeknél használt, kiemelkedő minőségű komponenseket alkalmazták, melyeket a szokásos két nap helyett egy hétig tesztelnek, 45 helyett 55 °C-os környezetben, 90%-os páratartalom mellett. A CS-B microATX méretű, Intel LGA1150 processzorfoglalat és Q87 vezérlőchip van rajta, támogatja a vállalati környezetben, távoli elérés és menedzselés kapcsán hasznos vPro technológiát. A nyomtatott áramkörön két hosszú és egy rövid PCI Express, illetve egy PCI aljzat mellett mini PCI Express csatolót is találunk, amibe például SSD szerelhető. Az adattárakat öt SATA 3.0 konnektor várja, a hátlap hat USB aljzata közül kettő USB 3.0. Érdekes, hogy a DisplayPort monitorkimenet mellé egy dual-link és egy single-link DVI csatlakozó is került. Az Asus CS-B alaplap három év garanciával nagyjából 42 600 forintért vásárolható meg.

A csúcsmodellek után megérkezett a hazai piacra az Asus legszerényebb, ac-s Wi-Fi szabványnak megfelelő routere. Az RT-AC52U egy adatfolyamot (spatial stream) kezel, ami ac-ben 433 Mbps-os elvi csúcssebességet jelent 5 GHz-es frekvencián, tehát majdnem eléri a felsőkategóriás, három adatfolyamos, n-es modellek 450 Mbps-os elvi maximumát, emellett 2,4 GHz-es frekvencián n-es Wi-Fi-vel 300 Mbps-ra képes. Ethernet csatlakozói sajnos csak 10/100 Mbps-osak, viszont van USB aljzata, amire adattárat vagy nyomtatót köthetünk hálózati megosztás céljából. A szobadísznek is beillő Asus RT-AC52U router három év garanciával megközelítőleg 23 000 forintot kóstál.

A játékosokat valószínűleg jobban lázba hozza az Asus új, GX1000 Eagle Eye egere. A feketében és ezüstszürkében kapható beviteli eszköz a ROG termékcsaládba tartozik, amire marcona, szögletes megjelenésével is rászolgált, hátát pedig szálcsiszolt fémmel burkolták. Annak ellenére, hogy szimmetrikus formájú, csak a jobb kéz hüvelykujjához tettek extra gombokat, mindjárt hármat is. Alján hatalmas felbontású, akár 8200 dpi-s lézeres érzékelő csücsül, továbbá a fedélzeti memóriába menthető profilokat és a súlyozó rendszert sem hagyták ki belőle. Az Asus GX1000 Eagle Eye egér nem éppen olcsó darab, 20 000 forintba kerül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés