Hirdetés

Friss válogatás a hardverpiacról

Alaplap, táp, Alcor újdonságok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Egy elég érdekes Asrock alaplap tűnt fel a hazai piacon. A H61 PRO BTC modellt a Litecoin és a hozzá hasonló elektronikus fizetőeszközök virtuális bányászásához alakították ki, amit jellemzően Radeon grafikus kártyákkal lehet hatékonyan végezni. Az LGA1155-ös, tehát második és harmadik generációs Core i processzorokat fogadó CPU-aljzat mellé egy hosszú és öt rövid PCI Express aljzatot telepítettek, így akár hat grafikus kártyát is meghajthatunk vele. Hogy megfelelő áramellátásukkal se legyen gond, az alaplapra a nyolctűs, 24 tűs fő és 12 voltos kiegészítő tápcsatlakozó mellett két négytűs molex perifériaaljzatot is tettek. A szokatlan alaplap vételára egészen barátságos, három év garanciával 15 900 forint.

Újabb tápcsalád született a Cooler Master boszorkánykonyhájában. Látszólag a nagyszerű, teljesen moduláris kábelezésű V sorozat nyomdokain halad a félmoduláris VS sorozat, melynél az alaplapra csatlakozó fő és kiegészítő kábelköteg fix. Az újdonságok hatásfoka megfelel a 80 Plus tanúsítvány arany fokozatának, a burkolat alatt viszont nem a V-nél látott Seasonic, hanem szerényebb, Enhance belső dolgozik szintén DC-DC felépítéssel. Idehaza elsőként a Cooler Master V550S-sel találkoztunk, melynek két 6+2 tűs PCI Express, hat SATA, három négytűs molex és egy floppy tápcsatlakozója van, 12 voltos ágát egyben hagyták. Akár 540 watt leadására is képes, vételára öt év garanciával 28 590 forint.

Több kisebb újdonsággal jelentkezett az Alcor. A ZEST Q933RS modell tulajdonosai annak örülhetnek, hogy táblagépük megkapta az Android 4.4-es frissítését, ami az Alcor honlapjáról tölthető le. Aki pedig korábban ZEST Q813IX vagy IS tabletre tett szert, most hozzájuk szabott tokot is vásárolhat 3000 forint környékén. Szintén testre szabott tokkal bővült az Alcor Saga e-könyv olvasó, a mappaszerű kiegészítő körülbelül 2000 forintot kóstál.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés