Hirdetés

Gyári hűtő a hőcsőrengetegben

Hirdetés

Thermaltake BigTyp14Pro

Mintha egy repülő csészealj landolt volna egy vaskereskedésen, úgy néz ki a Thermaltake röviden csak BigTyp14Prónak nevezett processzorhűtője. A Big Typhoon 14 Pro nevében a szám a 14 centiméteres ventilátorra utal. Ráadásul ezt méretes védőrácsokkal és műanyag kerettel hangsúlyozták ki még jobban. További érdekesség, hogy a ventilátornak egy kis fordulatszám-szabályzója van, amivel percenként 1000 és 1600 közötti tempó állítható be.

Alatta sem hétköznapi megoldások lapulnak. Hat jó hosszú és alaposan meghajlítgatott hőcső teríti a meleget a magasra emelt, sűrűn elhelyezett lamellákra. Sajnos a ventilátor most sem akart leválni a bordáról, bármennyire feszegettük.

Polírozásban alaposan kitett magáért a Thermaltake. Olyan tükörsima felületet kaptunk, ami minden részletet visszaadott. Érdekes, hogy itt is négy csavarmenet várta a rögzítéseket, akárcsak az Asusoknál vagy a Cooler Masternél.

Felfogatóból kétfélét kaptunk, egyet az AMD foglalataihoz, egyet pedig LGA775-höz. Kis tasakban pasztát mellékeltek, és csomagoltak egy matricát is.

Újfent a lábak feltekerésével kezdtünk, amiknek itt elég rövid a csavarja, és a fémlapok felfogatása sem volt olyan precíz, mint a másik két márkánál. Így többször meg kellett lazítani, majd újra behúzni a négy csavart, hogy a lyukakhoz illeszkedjenek az alaplap hátoldalán rögzítendő csavarok.

Végül a repülő csészealj a felszippantott vaskereskedést átköltöztette az alaplapra, itt is meglehetősen impozáns látványt keltve.

Ugyan a borda szélessége meghaladja a 150 millimétert, maximális mérete elég alacsonyan van ahhoz, hogy ne ütközzön bele a táp alatti merevítőbe. Magas lábainak köszönhetően pedig az alaplap processzorfoglalat körüli alkatrészei is biztonságban vannak, ráadásul bőven kapnak a ventilátor szellőjéből.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Thermaltake BigTyp14Pro
Felszerelhető Socket 754/939/940/AM2/AM2+, LGA775
Borda mérete 156 x 155 x 128 mm
Anyaga alumínium, rézalappal és hat hőcsővel
Tömege 800 gramm
Ventilátor mérete 140 x 140 x 30 mm
Ventilátor fordulatszáma 1000-1600 rpm
Gyártó weboldala www.thermaltake.com
Termék weboldala BigTyp14Pro
Bruttó fogyasztói ára 17 954 Ft
Megvásárolható Modding Computer Kft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés