Hirdetés

Gyári hűtő a hőcsőrengetegben

Hirdetés

Asus Triton 88

Igaz, hogy szélességben az Asus Triton 88 kisebb az Axe Square-nél, mégis sokkal nagyobbnak látszik. Ezt hatalmas bordapárjának köszönheti, amit szendvicsszerűen kettévágtak, és közéjük tették a 120 mm-es ventilátort.

Oldalról nézve jól látszik, hogy a hat U alakú hőcsövet nagyon okosan osztották el, egyenlő távolságra állnak a ventilátor légáramlatában, csak a középső, motorral kitakart rész maradt üresen. Más hűtőkben a hőcsövek gyakran takarják egymást.

Némi csavarozással eltávolítható a felső fekete takarólemez a ventilátorral együtt. Sajnos ilyen keret nélküli, egyedi rögzítőset elég nehéz lesz találni, ha esetleg ki szeretnénk cserélni. Még jó, hogy a borda két végére is felszerelhetünk egy-egy hagyományos, keretes 120 milliméterest.

Alul közepes polírozást találtunk és ugyanazokat a csavarmeneteket, mint az Axe Square-nél.

Nemcsak az extra ventilátorokat rögzítő drótszálakat, hanem LGA1366 foglalathoz való tartóelemeket is találtunk a szerelőkészletben, és volt ott még egy szokatlan kis villáskulcs.

Ezzel a segédeszközzel később alaposan megismerkedtünk. Ugyanis hosszasan tekergettük Asus alaplapunk méretes, processzorfoglalatot körülölelő bordái fölött pár milliméterrel. A jó sűrű menetes csavart volt, hogy csak negyed fordulatra tudtuk befogni. Aki kitalálta ezt a „nagyszerű” megoldást, azt jó lenne azzal „díjazni”, hogy ilyen hűtőket szereljen fel-le naphosszat, legalább pár hétig. Utána biztosan az Axe Square-hez hasonló bepattintós dolgokat tervezne csak.

Amikor végre készen volt, elég impozánsan mutatott a Triton 88. Hatalmas ventilátorát szépen eltakarták az óriási lamellák, így felületes szemlélő akár passzív bordának is nézheti.

A kíváncsiság kedvéért rátettünk még két 120 mm-es ventilátort, ekkor már brutális formát öltött. Mögé, a ház hátlapjára már nem fért további légkavaró. Annak ellenére, hogy a 88-as hatalmasnak tűnik, vállban dicséretesen karcsú, szóval nem fog beleakadni a környező alkatrészekbe. Csak az a szerencsétlen rögzítő ne lenne.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Asus Triton 88
Felszerelhető Socket 754/939/940/AM2/AM2+, LGA775/1366
Mérete 125 x 112 x 153 mm
Anyaga alumínium, rézalappal és hat hőcsővel
Tömege 876 gramm
Ventilátor mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 800-2100 rpm PWM szabályozással
Ventilátor csapágyazása Enter
Gyártó weboldala www.asus.com
Termék weboldala Triton 88
Bruttó fogyasztói ára 15 000 Ft
Forgalmazó Computer Emporium Kft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés