Hirdetés

Gyári hűtő a hőcsőrengetegben

Asus Axe Square AMAzing

Nagyjából egy hónapja hat közepesen drága processzorhűtőt teszteltünk. Most feljebb lépünk egy szinttel, és bemutatunk két Thermaltake, két Asus, valamint két, a sorból kissé kilógó hűtőt. A Cooler Master Hyper N520 azért kakukktojás mert „csak” 9000 forintba kerül, a gyári Intel processzorhűtő pedig egyáltalán nem az a kategória, mint a többiek, sem árban, sem teljesítményben.

Hirdetés

Még a csúcshűtők között sem mindennapi jószág az Asus Axe Square AMAzing. Doboza egyedi, nagyon igényes, benne pedig egy látványos, narancssárga burkolatú fenevad bújik meg.

Műanyag borítása igazán hatalmassá teszi az Axe Square-t, bár 120 mm-es ventilátorával és sötétre fényezett bordájával anélkül is komoly látványt nyújtana.

A hatalmas fejbe oldalról kettő, illetve három, tehát összesen öt hőcső vezeti a meleget. A szokásossal ellentétben itt a csöveket is sötétre fényezték, ez az árnyalat jól illik a felső narancshoz. Bármennyire feszegettük, a borítást nem tudtuk eltávolítani, így csak oldalról szemlélhettük meg a nagy légszállításhoz illő, sűrűn elhelyezett lamellákat. Tehát ez a hűtő felépítésében nagyon hasonlít a múltkor szépen teljesítő Gigabyte G-Power Próhoz.

Ugyancsak sötét a processzorral érintkező felület, melynek kidolgozásával nem sokat törődtek. Két oldalán meneteket alakítottak ki a többféle felfogatórendszernek, így a későbbiekben a kiegészítő készletekkel egyszerűen LGA1366 vagy más processzoraljzatokhoz igazítható lesz.

Elegáns dobozt kapott az LGA775-ös és univerzális, AMD-s rögzítőkészlet, melyekhez jár egy adag hővezető paszta, szerelési útmutató és egy kis Axe Square matrica. Ezeket a komponenseket is sötétre fényezték, hogy passzoljanak a többihez.

LGA775 foglalatos alaplapra végtelenül egyszerű volt felszerelni a nagyfejű Asust. Négy csavarral először rögzítettük a gyorsoldós talpakat, amilyenek az Intel OEM hűtőn is vannak, majd a magas hőcsövek alatt pár határozott mozdulattal bepattintottuk őket. Persze közben egy kis paszta is került a négymagos processzor kupakjára.

Borítása miatt vállban elég széles az Axe Square, de szerencsére nem lógott ki az alaplap vonalából, így a táp alatt esetleg keresztbefutó merevítő nem zavarja majd. Ugyan az alaplap irányába szellőzik, mégis 130 mm magas, szóval laposabb házakba nem fér be.

Főbb paraméterek:

Termék megnevezése Asus Axe Square AMAzing
Felszerelhető Socket 754/939/940/AM2/AM2+, LGA775
Mérete 139 x 138 x 130 mm
Anyaga alumínium, nikkelezett rézalappal és öt hőcsővel
Tömege 680 gramm
Ventilátor mérete 120 x 120 x 25 mm
Ventilátor fordulatszáma 1400 rpm PWM szabályozással
Ventilátor csapágyazása Enter
Gyártó weboldala www.asus.com
Termék weboldala Axe Square AMAzing
Bruttó fogyasztói ára 19 000 Ft
Forgalmazó Computer Emporium Kft.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés