Sony HDR-GWP88V: zsebkamerával keresztezett projektor

A Sony az utóbbi időben látványosan felkavarta a strapabíró zsebkamerái körül az állóvizet. Nem is oly rég mi is beszámoltunk a GW66VE típusjelzésű termékről, és most itt a család új tagja, a HDR-GWP88V.

Sony HDR-GWP88V
Sony HDR-GWP88V [+]

Felépítésében nagyon hasonlít a rokonra, azaz kialakításában ez is a Sanyo féle Xacti kamerák felépítését másolja. Ennek köszönhetően annak elllenére viszonylag könnyedén zsebre vágható, hogy egy nagyméretű, 3 hüvelykes, 16:9 képarányú 460 000 képpont megjelenítésére képes színes LCD kijelzővel látták el. A saját fejlesztésű 1/3.91 típusú Exmor R CMOS érzékelővel megtámogatott, 580 dolláros áron a boltokba kerülő modell képes a Full HD felbontású, maximum 28 Mbps bitrátájú felvételek elkészítésére, és akár 20 megapixeles fotók is lőhetőek a segítségével.

Tíz méterrel a víz felszíne alatt is használható, azt is kibírja, ha a földre ejtik, és a kosz, por sem zavarja túlságosan. 16 GB adat tárolásra szolgáló belső memóriával látták el, és a kapacitás SD, SDHC, SDXC szabványokkal kompatibilis kártyaolvasónak köszönhetően akár tovább bővíthető. Ami kiemelheti a hasonló termékek óceánjából, az a ráapplikált projektor lehet, bár a technikai specifikációkat elnézve teljes értékű vetítőnek talán túlzás lenne nevezni. Ugyan elméletben képes egy 100 hüvelykes képátlójú kép létrehozására, azonban legnagyobb fényereje mindössze 12 ANSI lumen, maximális felbontása pedig 640 x 480 képpont. Akkumulátora 90 percnyi kamerázgatásra elegendő energiát biztosít, vetíteni pedig 70 percen át lehet vele.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés