Hirdetés

Fúzió, háromláb és krumplifej

Hirdetés

Vanguard

Újabb nagy, fotós névvel bővül a Computer Emporium Kft. kínálata. Ugyan a Vanguard nem gyárt sem fényképezőgépet, sem objektívet, mégis sokan ismerik, használják termékeit – táskákat, tokokat, állványokat, távcsöveket. A negyedszázados tapasztalattal bíró márka rendszeresen nyeri el a neves TIPA kitüntetéseket termékeivel. Az egyre szélesedő hazai kínálatban a kezdőktől a haladó amatőrökön át a profikig mindenki megtalálja majd a számítását, legyen szó állványról vagy táskáról.

Táskái közül elsősorban a nagyon ügyes, bár nem éppen olcsó UP-Rise szériát érdemes kiemelni, ami 2010-es TIPA díjjal büszkélkedhet. A sorozatban övre, vállra és hátra vehető darabok is találhatóak, van egy közös jellemzőjük: egy mozdulattal bővíthető a kapacitásuk. A Computer Emporium kínálatában egyelőre a Vanguard UP-Rise válltáskák és hátizsákok találhatóak meg, nagyjából a 16-26 000 forintos ártartományban. Bizony, nem olcsó darabok ezek, de nagyon tartósak, sok ötletes részletmegoldással. A hátizsákokat például úgy alakították ki, hogy egy oldalsó nyíláson keresztül pillanatok alatt elővehessük a fényképezőgépünket. Mert ugye a legjobb téma mindig akkor adódik, amikor éppen elpakoltuk a masinát.

Az egyszerűbb táskák közül még a BIIN sorozat hátizsákjai találhatóak meg a forgalmazó termékpalettáján. A 7-14 000 forint közötti áron kínált modellek között a legkisebb BIIN 37 az objektívvel felszerelt tükörreflexes fényképezőgép mellett még további egy-két extra objektívet, külső vakut és egyéb kellékeket is benyeli. A legnagyobb BIIN 59 ezen felül még két objektívet bír el, és köztük van két átmeneti méret. A két nagyobbnak hagyományos, kettős vállpántja, a kicsiknek egy masszív keresztpántja van.


Állványokban is nagyon jó a Vanguard. Fotósok a B-re végződő modelleket figyeljék elsősorban, azoknak ugyanis gömbfejük van. A P-re végződőknek többtengelyes, fogantyús fejegysége van, ami inkább kamerához való, a T-re végződőket pedig fej nélkül árulják, ezért vigyázni kell becsapós, alacsonyabb árukkal. Fényképezéshez, terepre az Espod Plus család kielégíti nem csak a kezdők, de a gyakorlottabb amatőrök igényeit is. Három alumíniumötvözet lábának magassága három szelvényben állítható, dőlésszögük pedig 25, 50 vagy akár 80 fok is lehet. Az Espod Plus modellek nyakát úgy alakították ki, hogy alulra is felfüggeszthető legyen a fényképezőgép (mondjuk egy makró esetében a téma fölé állíthatjuk), normál állásban pedig az extra stabilitás érdekében súlyt (mondjuk táskánkat) akaszthatjuk rá. Szintén hasznos lehet a gumisról szögesre váltható talp, és a vízszintes pozíció beállítását segítő buborék. A gömbfejes Vanguard Espod Plus 203AB kinyitva 1450, összezárva 570 milliméter magas, legfeljebb 2 kilogrammos fényképezőgépeket bír el, súlya 1,30 kilogramm, vételára pedig valamivel meghaladja a 20 000 forintot. Az egyszerűbb és pár ezressel olcsóbb Espod család tagjainak csak 25 fokra nyitható a lába, nyakukat pedig nem lehet megfordítani. A Vanguard termékeit a közeljövőben alaposabb tesztnek is alávetjük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Január végi hardverek a pályán

  Friss alaplapokat, óriási monitorokat, akciós notebookokat és további érdekességeket mutatunk be.

 • Hardvermustra februárban

  Új grafikus kártyákat, monitorokat, játékos kiegészítőket és egyéb érdekességeket tálalunk.

 • Állványok a Vanguardtól

  A kínai gyártó széles kínálatából háromféle tripod – köztük egy TIPA díjas - járt nálunk.

 • Hanglemezből MP3

  Külső meghajtóra és SD kártyára is konvertálhatóak a régi bakelitlemezeken található zeneszámok.

Előzmények

Hirdetés